zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Blackberry is op zijn retour

35 procent van de grote pan-Europese ondernemingen verwacht dat mobiele communicatiemiddelen en technologieën hen in staat stellen om de komende drie jaar vanuit minder vaste locaties te werken en minder kantoorruimte te gebruiken.

6 juni 2006 - Er lijkt een kentering te komen in de opmars van de Blackberry. De toename in het gebruik van BlackBerry's (mobiele emailapparaatjes) neemt af ten opzichte van smartphones (in feite een telefoon en Blackberry ineen); grote Europese ondernemingen verwachten de komende drie jaar vijf procent minder gebruik te gaan maken van BlackBerry's. Zij verwachten echter dat het gebruik van smartphones toeneemt met 7 procent.

Dat blijkt uit uit onderzoek van IT-dienstverlener Avenade onder 210 Europese Chief Information Officers (CIO's). Het onderzoek beschrijft de beperkingen, kansen en technologische trends tussen nu en 2010 van de mobiliteitsstrategieën van Europa's grootste organisaties.

Minder kantoorruimte


De komende drie jaren gaat er behoorlijk geïnvesteerd worden in mobiliteitstechnologie, zo blijkt. Eenderde van de ondervraagde CIO's is ervan overtuigd dat deze investeringen het mogelijk maken om de benodigde kantoorruimte te reduceren. Bovendien verwachten zij dat het aantal vestigingen kan worden teruggedrongen. 35 procent van de grote pan-Europese ondernemingen verwacht dat mobiele communicatiemiddelen en technologieën hen in staat stellen om de komende drie jaar vanuit minder vaste locaties te werken en minder kantoorruimte te gebruiken.

Meer budget
De ondervraagden zeggen in meerderheid (53 procent) de komende jaren meer geld uit te geven aan mobiele technologie. Op dit moment geeft meer dan helft van de CIO's geeft aan minder dan vijf procent van het budget te besteden aan technologieën om mobiel werken mogelijk te maken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10