zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Squarewise wint Adviesprijs 2006

8 juni 2006 - Met haar voor Philips Lighting ontwikkelde programma voor effectieve kennisoverdracht naar China, heeft het Amsterdamse adviesbureau voor kennis- en innovatiemanagement Squarewise de Organisatie-Advies Prijs 2006 gewonnen. Deze prijs is door de Raad van Organisatie-Adviesbureaus (ROA) in het leven geroepen om de toegevoegde waarde van het adviesvak onder de aandacht te brengen.

Know-how transfer
De jury onder leiding van Hans Dijkstal was onder de indruk van het 'know-how transfer'-programma van Squarewise. Philips beschouwt China als een bron van kennis en innovatie en heeft daar inmiddels 900 onderzoekers, verdeeld over vijftien onderzoekscentra. Maar ondernemen in China roept strategische en operationele vraagstukken op die vragen om innovatieve oplossingen. Hoe houdt een onderneming bijvoorbeeld grip op haar waardevolle kennis als deze naar China vloeit? Registratie van een patent is dan onvoldoende. Voor Philips Lighting was bovendien een meer bedrijfskundige aanpak gewenst. Het programma van Squarewise richt zich op een uitgekiende aanpak voor internationale kennisoverdracht waardoor het voor Philips mogelijk is zaken te doen met China zonder de kennisvoorsprong te verliezen.

Beoordelingsaspecten


Behalve het project van Squarewise waren er ook de inzendingen van Andersson Elffers Felix, Berenschot en Twynstra Gudde genomineerd. De jury lette op aspecten als de toegevoegde waarde van de projecten, de klanttevredenheid, het vakmatig belang en de zorgvuldige uitvoering. Naast juryvoorzitter Hans Dijkstal bestond de jury uit Ben Kuiken (voormalig hoofdredacteur Management Team) en Jacques Geurts (hoogleraar organisatiewetenschappen aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit van Tilburg).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10