zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers bezoeken sexsites ondanks risico's

7 juni 2006 - Dat het bezoek aan sexsites gevaar op kan leveren voor het bedrijfsnetwerk weten de meeste werknemers wel.  Van hen zijn de meesten er zelfs van overtuigd dat dit tot ontslag kan leiden. En het feit dat bedrijven webfiltersoftware installeren om het websitebezoek te monitoren vindt 92 procent van de werknemers gerechtvaardigd. Toch blijken de veel werknemers de verleiding niet te kunnen weerstaan.

Dit blijkt uit het zevende jaarlijkse Web@Work-onderzoek onder IT-beslissers door Websense, uitgevoerd door Harris Interactive.

Grote risico's


Werknemers schatten de risico's dus goed in. Eén verkeerde muisklik kan een netwerk dagen platleggen. Van de onderzochte medewerkers heeft twaalf procent wel eens een mogelijk onveilige link van een collega, vriend of kennis ontvangen op het werkadres. Elf procent heeft weleens een link ontvangen met mogelijke spyware of andere beveiligingsrisico's. Toch blijken verboden vruchten onweerstaanbaar.

Privé surftochten
61 procent van de mensen die privé gebruikmaakt van de zakelijke internetverbinding, doet dat meerdere keren per dag en gemiddeld 3,06 uur per week. Hieruit blijkt dat deze groep 24 procent van de internettijd van de baas niet direct voor het werk benut. Vijf procent van de respondenten heeft een eigen blog en 46 procent van hen beschrijft hierop werkgerelateerde gebeurtenissen of interacties met collega's. 42 procent van de medewerkers geeft aan dat hun bedrijf regels heeft, die blogging door medewerkers verbieden. Verder geeft elf procent van de respondenten aan onder werktijd weleens blogs te bezoeken; 31 procent doet dit geregeld of vaak.

Andere applicaties
Een op de vier medewerkers (24 procent) kijkt of luistert minimaal een keer per week streaming media op het werk. Een op de zes (17 procent) gebruikt minimaal een keer per week Instant Messaging (IM). 29 procent van deze groep doet dat hoofdzakelijk voor privédoeleinden. Achttien procent van de respondenten downloadt niet-werkgerelateerde MP3-bestanden, foto's, videoclips of films en bewaart deze op een zakelijke computer of netwerk.Enorme schadeHet afschermen van medewerkers tegen ongewenste blootstelling aan expliciete content op de werkvloer blijft echter zeer belangrijk. Webgebaseerde bedreigingen als spyware en virussen zijn moeilijk te traceren voor organisaties en medewerkers maar de potentiële schade ervan is enorm.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
Human Design, wie ben je werkelijk
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10