zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemers blijven doorwerken tijdens vakantie

11 juni 2006 - We kijken reikhalzend uit naar de zomervakantie maar veel werknemers vinden het moeilijk om te ontspannen en het werk het werk te laten tijdens hun vrije dagen. Van de 2.500 ondervraagde werknemers, zei meer dan een kwart (27 procent) van plan te zijn door te werken tijdens de vakantie. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse detacheringsbureau CareerBuilder.

Zestien procent voelt zich schuldig over de gemiste werkdagen en zeven procent is zelfs bang dat vrij nemen tot ontslag kan leiden.

Weinig vrije dagen
84 procent van de Amerikaanse werknemers is van plan vakantie te nemen, maar door de tijdsdruk die ze ervaren is de kans groot dat ze niet lang genoeg vrij nemen om helemaal op te laden. Waar Europeanen vaak meer dan vijf weken vrijaf per jaar hebben, nemen meer dan drie van de tien Amerikanen vakanties van vijf dagen of minder en één op de tien gunt zichzelf slechts weekendjes weg. En dat terwijl meer dan de helft veel stress ervaart op het werk en driekwart bang is overspannen te raken. Onbereikbaar
Om niet gestoord te worden tijdens hun vakantie, liegen sommige werknemers tegen hun baas over de bereikbaarheid op hun vakantieadres. Eén op de tien geeft daarbij de schuld aan onbetrouwbare telefoonverbindingen en andere technische kwesties. Mannen hebben iets meer dan vrouwen de neiging te beweren dat ze geen internetverbinding of mobiel bereik hebben om zo te voorkomen dat hun werkgevers contact met ze op nemen. Mannen daarentegen werken wel vaker door tijdens hun vakantie. Een derde van de mannen verwacht iets te doen aan lopende projecten of zo nu en dan contact op te nemen met de zaak tijdens hun vakantie, tegenover een kwart van de vrouwen.Plannen en delegeren
Met mobiele telefoons en andere elektronische snufjes is de verleiding groot continu beschikbaar te zijn. Toch is het belangrijk zo nu en dan even rust te nemen. Vooruit plannen, grenzen stellen en delegeren kunnen daarbij helpen. Geef vrije dagen ruim op tijd door en plan belangrijke projecten voor en na de vakantie, zodat optimaal van de vrije tijd genoten kan worden. Daarnaast kan het handig zijn een collega in te werken en relaties een alternatief e-mailadres of telefoonnummer te geven zodat ze weten dat iemand er niet is, toch ergens terechtkunnen met hun vragen en de vakantieganger niet geconfronteerd wordt met overvolle e-mailboxen bij terugkomst.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10