zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Weg naar de top gaat via het buitenland

4 juli 2006 - Ondanks alle mooie woorden over diversiteit in de raad van bestuur is het hoofd van de gemiddelde onderneming nog altijd een blanke man van begin vijftig met een financiële achtergrond. Toch is er één grote verschuiving waarneembaar: internationale ervaring is steeds vaker essentieel om het tot topbestuurder te schoppen.

Dit blijkt uit het Britse Route to the Top-onderzoek van Dr. Elisabeth Marx, partner bij detacheringsbureau Heidrick & Struggles.

Westerse ervaring


In 1996 hadden nog maar vier van de tien topbestuurders buitenlandse ervaring opgedaan. Vorig jaar waren dat er al bijna acht van de tien. Die ervaring was over het algemeen overigens wel opgedaan in Noord-Amerika en Europa en in veel mindere mate in groei-economieën als Azië en Zuid-Amerika.

Financiële opleiding
Een andere verandering is de opleiding van de CEO. In 1996 had minder dan een derde van de bestuurders een universitaire graad, tegenwoordig ontbreekt het daar slechts twaalf procent aan. Hiermee maken de Britse CEO's een aanzienlijke inhaalslag ten opzichte van hun collega's aan het vaste land van Europa. Ook de achtergrond van degenen die de top halen is veranderd. In 1996 had een kwart een financiële achtergrond, vorig jaar was dat al 38 procent. De gemiddelde leeftijd van de topbestuurder is redelijk constant gebleven en ligt nog steeds rond de 52 jaar.

Interne promotie
Wat verder opvalt, is dat veel ondernemingen meer vertrouwen op 'eigen kweek' dan een kandidaat van buiten het bedrijf. Bijna zeven van de tien bereiken hun toppositie via interne promoties. Deze intern gepromoveerden hebben overigens nog vaker een financiële achtergrond maar juist minder vaak internationale ervaring, dan extern aangetrokken bestuurders.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
vmaas60  |   | 
5-07-2006
 | 
12:19 uur
In mijn ervaring is dit waar - in mijn tijd (ben in 1988 afgestudeerd) waren er voor een goede baan de volgende vereisten:
- de juiste studierichting (rechten, economie of natuurwetenschappen)
- goede studieresultaten
- minstens een jaar in het buitenland gestudeerd of stage-gelopen.

De internationalisering is verder voortgeschreden - dus de laaste eis - dat jaar - dat is natuurlijk al lang niet meer voldoende.

Wie verstandig is probeert in het buitenland te gaan studeren. Tegenwoordig is dat geen probleem - vroeger was dat erg moeilijk.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10