zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een derde van de vrouwen nog steeds onderbetaald

13 juli 2006 - Ondanks veertig jaar 'gelijke behandeling', gelooft een significant deel van de vrouwelijke beroepsbevolking nog steeds dat vrouwen minder salaris en carričremogelijkheden krijgen dan mannen met dezelfde opleiding en ervaring. Meer dan een derde van de vrouwen is van mening dat vrouwen minder betaald krijgen dan mannen in dezelfde functie, vier procent meer dan in 2003.

Dit blijkt uit het 'Men and Women at Work 2006'-rapport van de Amerikaanse banensite CareerBuilder.com  waarvoor 1.400 fulltime werkende vrouwen en 575 fulltime werkende mannen ondervraagd werden.

Leeftijdgerelateerd


Jonge vrouwen ondervinden de minste verschillen in salaris. Dertig procent van de vrouwen tussen de 21 en 35 denkt minder betaald te krijgen dan mannen in dezelfde functie. Van de vrouwen tussen de 36 en 50 jaar is dit percentage 35 procent en van de werkneemsters tussen de 51 en 65 is maar liefst 43 procent die mening toegedaan. Niet alleen in salaris voelen vrouwen zich achtergesteld, maar ook op het gebied van carričrekansen. 32 procent van de vrouwen meldt dat ze van haar werkgever minder kansen krijgt dan haar mannelijke collega's. Meer dan een kwart van de vrouwen denkt dat dit met name komt omdat vrouwen minder de neiging hebben te slijmen bij hun manager. Eén op de vijf is van mening dat het management het andere geslacht nu eenmaal voortrekt en een tiende denkt dat de leeftijd van de manager een rol speelt

Achtergestelde mannen

Ook uit onderzoek van Vault.com blijkt dat driekwart van de vrouwen het nog steeds moeilijk vindt hogerop te komen en dat bijna zes van de tien het gevoel hebben ooit het slachtoffer te zijn geweest van seksediscriminatie.Uit beide onderzoeken blijkt overigens dat ook mannen zich achtergesteld voelen als het op salaris en carričrekansen aankomt, zij het in veel mindere mate. Acht procent van de mannen zegt dat juist zij minder betaald krijgen dan vrouwen in dezelfde functie en vijftien procent vindt dat vrouwen meer kansen van hun werkgever krijgen dan mannen. Een kwart van de mannen is van mening dat hun geslacht ooit in hun nadeel is geweest op de werkvloer.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10