zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Culturele misverstanden grootste probleem bij outsourcen

16 juli 2006 - Miscommunicatie en culturele verschillen zijn de grootste problemen die ondernemingen ondervinden als ze gaan outsourcen. Cursussen om een beter begrip van andere culturen op te doen, kunnen de productiviteit daarom gemiddeld tot wel 26 procent laten stijgen.

Dit zegt Accenture na onderzoek onder 200 Amerikaanse managers die werkzaam zijn bij bedrijven die onlangs activiteiten, variërend van IT tot financiën, uitbesteedden.

Gerichte cursussen


Deze conclusie komt overeen met de productiviteitsstijging van 30 procent die gemeld wordt door managers wiens onderneming al gerichte cursussen geeft. Tweederde van hen geeft aan weleens te maken te hebben gehad met miscommunicatie bij hun wereldwijde uitbestedingen. In bedrijven waar geen cursussen zijn, loopt dit aantal op tot bijna driekwart. De grootste problemen ontstaan door verschillende manieren van communiceren, aldus de managers. 53 procent zegt dat verschillende werkwijzes tot problemen leidden en 44 procent noemt verschillende manieren van conflicthantering en verschillende besluitvormingsprocessen als obstakels.

Tijd- en geldwinst
Fysieke problemen als communicatiemiddelen en faciliteiten zijn inmiddels grotendeels opgelost. Communicatie zal voorlopig het grootste obstakel zijn voor succesvolle outsourcing. Zodra communicatieproblemen al in een vroeg stadium, opgelost worden, zal dat grote tijd- en geldbesparingen opleveren. Tegelijkertijd zal een beter begrip de betrokkenheid van het personeel verhogen en tot minder onderlinge wrijving leiden.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10