zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager in Turkije verdient meer dan in Nederland

18 juli 2006 - Zogenaamde 'tweede wereld' landen in Azië, Oost- en Zuid-Europa gooien de salarisverdeling in de wereld behoorlijk overhoop en nemen snel de eerste plaats op de ranglijst van best betalende landen over van de ontwikkelde westerse landen. Turkse managers hebben reëel bekeken (dat wil zeggen na correctie voor de kosten van levensonderhoud) het meeste geld te besteden met gemiddeld omgerekend 79.000 euro inclusief bonussen en na aftrek van belasting.

Dit blijkt uit het World Pay Report van Hay Group.

Groeiers


In dit rapport worden salaris, bonussen, belastingen en kosten voor levensonderhoud van senior managers uit 29 landen uitgebreid vergeleken. De Turkse managers worden direct gevolgd door hun Indiase collega's die gemiddeld 77.700 euro per jaar overhouden dankzij de groeiende outsourcingsbestedingen in hun land. De salarissen van managers in Oost- en Zuid-Europa stijgen momenteel het snelst. Russische managers nemen een derde plaats op de ranglijst in met een besteedbaar inkomen van 77.400 euro per jaar en Polen staat op de zesde plaats, met een gemiddeld managerssalaris van 76.300 euro. Uitzondering is groei-economie China. Hier heerst een groot tekort aan goede managers, maar Chinese bedrijven doen weinig om dit te veranderen. Het besteedbaar inkomen van een Chinese manager bedraagt slechts 42.000 euro, nog minder dan een Zwitserse starter op de arbeidsmarkt.

West- en Noord Europa
De Verenigde Staten komen er bekaaid af met een dertiende plaats op de ranglijst. Managers houden hier gemiddeld 62.000 euro per jaar over. Maar in West Europa is de situatie ronduit treurig. Nederland scoort net onder het gemiddelde (plaats 16) met een gemiddeld salaris van 58.915 euro. Italië is 19e, Frankrijk 20ste en Groot-Brttannië 23ste. Duitsland, alom beschouwd als de economische vesting van Europa, staat achtste. Duitse managers houden gemiddeld 75.700 euro over. Door de enorme belastingdruk en hoge kosten van het levensonderhoud, staan de Scandinavische landen onder aan de lijst. Managers uit deze landen hebben per jaar slechts 42.000 euro te besteden – de helft van managers in Turkije en Rusland.

Uitstroom
De snelle groei van de economie in landen als India, Turkije, Brazilië en Oost-Europa leidt daar tot een enorme vraag naar goede managers. De salarissen van managers stijgen dan ook explosief in deze landen terwijl de kosten van levensonderhoud nog steeds erg laag zijn. De veranderende economische verhoudingen kunnen dan ook wel eens het begin inluiden van een wereldwijde strijd om goede managers en de uitstroom van getalenteerde leidinggevenden.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer S. Kandaz Kandaz  |   | 
19-07-2006
 | 
16:26 uur
Dit klop niet. Naar mijn eigen informatie zijn dit de CEO's en soorgelijken. Andere topmananagers leven bij gratie van de raad van besturen...

Ik heb diverse Nederlandse bedrijven begeleid bij het starten en implementeren van hun ondernemingen in Turkije.
Turse bedrijven idem dito in Nederland.

M.v.g.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10