zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IPod vervangt eigen kantoorruimte

1 november 2006 - Uit onderzoek van werkplekinrichter Woods Bagot London blijkt dat bijna een kwart van de Britse kantoormedewerkers tot drie uur per dag naar muziek luistert via een draagbare MP3-speler. De reden? Ongestoord kunnen werken.

 Lees verder...   Reageer
 

Werk slim, voorkom een milieuramp

31 oktober 2006 - Om de wereld te redden van de ondergang ten gevolge van milieuverontreiniging moet er nu al slimmer gewerkt worden. Dit advies verschijnt voorafgaand aan de presentatie van een rapport van Sir Nicholas Stern, voormalig topeconoom van de Wereldbank. Hij voorspelt een milieuramp die zijn weerga niet kent als er nu geen actie ondernomen wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Leaseauto's grote schadeposten

31 oktober 2006 - Uit intern onderzoek van verzekeringsgroep Achmea blijkt dat leaseauto's in Nederland gemiddeld 2,5 keer zoveel schades veroorzaken als personenauto's. Deze auto's maken voor negentig procent onderdeel uit van (bedrijfs)wagenparken.

 Lees verder...   10 reacties
 

Zware tijden voor mailings

31 oktober 2006 - Ook dit jaar besteden bedrijven weer minder geld aan direct mail, zo blijkt uit onderzoek. Als de budgetten de komende tijd met dezelfde snelheid blijven dalen, is volgens deskundigen de hele bedrijfstak over tien jaar ter ziele. De vraag is natuurlijk waarom er zo gesneden wordt in de mailings.

 Lees verder...   2 reacties
 

Zakenreiziger: veel zakenreizen onnodig

30 oktober 2006 - Zakenreizen zijn in een groot aantal gevallen niet nodig en gaan ten koste van de effectiviteit van het bedrijf. Maar liefst 55 procent van de zakenreizigers geeft aan dat een deel van de zakenreizen niet nodig is. Ongeveer 15 procent van de Europese zakenreizigers vindt zelfs dat reizen hen minder productief maakt en 44 procent beschrijft zichzelf als overstresst.

 Lees verder...   Reageer
 

Digitale onthullingen dodelijk voor carrière

30 oktober 2006 - Internet heeft het dagelijkse leven en werk zoeken voorgoed veranderd. Maar er is een keerzijde. Ook potentiële werkgevers kennen de weg op het www en lezen wat er zoals vermeld staat in blogs en die foto's van dat feestje dat zo uit de hand liep bekijken. En op basis daarvan besluiten dat je toch niet zo geschikt bent voor een functie in hun bedrijf.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft grootbedrijven over op elektronische factuur

30 oktober 2006 - Binnen drie jaar zal vijftig tot zeventig procent van de Nederlandse grootbedrijven ontvangen facturen elektronisch verwerken (e-Invoicing). Dat blijkt uit een onderzoek van LogicaCMG. Op dit moment verwerkt nog maar twintig procent van de bedrijven een binnengekomen factuur digitaal.

 Lees verder...   2 reacties
 

Manager moet niet té assertief zijn

27 oktober 2006 - Een manager die te assertief is, is net zo schadelijk als één die niet assertief genoeg is. Hoewel charisma, intelligentie, drive en nauwgezetheid stuk voor stuk belangrijke kenmerken van goede managers zijn, bepaalt de mate van assertiviteit of iemand zal slagen of falen als leidinggevende.

 Lees verder...   8 reacties
 

Nieuw: Escortservice voor zakenvrouwen

27 oktober 2006 - Het bureau 2busy2match is een nieuwe dienstverlening voor (zaken)vrouwen gestart: mannelijke begeleiding op maat. Daarmee is 2busy2match naar eigen zeggen dé Nederlandse specialist voor dames die bij het uitvoeren van representatieve (zakelijke) taken, zoals een diner, receptie of (gala)feest, graag een heer aan hun zijde willen. Maar 'meer' behoort ook tot de mogelijkheden.
 Lees verder...   32 reacties
 

Stagiairs oplossing voor krapte arbeidsmarkt

27 oktober 2006 - Stagiairs zijn de oplossing voor de arbeidskrapte in midden- en kleinbedrijven volgens Stageplaza.nl. De economische groei zorgt voor steeds meer banen en door de vergrijzing dreigt ook een groot tekort aan vakmensen. In juli zorgde dit voor 48.000 moeilijk vervulbare vacatures, meldde MKB Nederland.

 Lees verder...   1 reactie
 

Twintig procent topmanagers heeft psychopathische trekjes

26 oktober 2006 - Managers met een persoonlijkheidsstoornis zijn geen uitzondering - zij maken zelfs glansvol carrière in het bedrijfsleven. Maar als de op macht beluste baas doorslaat, zijn de gevolgen funest voor medewerkers en het bedrijf.

 Lees verder...   14 reacties
 

Steeds meer prestatieloon

26 oktober 2006 - De trend om onderscheid te maken in beloning op basis van individuele prestaties, zal de komende jaren verder doorzetten. Dat zegt Hay Group op basis van haar jaarlijkse beloningsonderzoek onder 200 grote en middelgrote ondernemingen met in totaal 360.000 werknemers.

 Lees verder...   3 reacties
 

Klanttevredenheid, financiële verantwoording en personeel grootste risico's

26 oktober 2006 - Steeds meer bedrijven in ons land besteden serieuze aandacht aan de risico's waar zij rond en in hun ondernemingen mee te maken hebben. Hun aandacht gaat vooral uit naar risico's in relatie tot de tevredenheid van klanten, het voeren van een degelijke financiële huishouding en de werving en behoud van gekwalificeerd personeel.

 Lees verder...   Reageer
 

Noodzaak en prioriteit innovatie nog nooit zo hoog geweest

25 oktober 2006 - De noodzaak en prioriteit van innovatie stijgen. Terwijl vorig jaar de focus lag op het uitnutten van de bestaande business en het snijden in de kosten, is de aandacht nu volledig gericht op groei door innovatie. Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven investeert volgend jaar meer in innovatie.

 Lees verder...   4 reacties
 
< vorige 1251 1252 1253 1254 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10