zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Een op de vijf verlaat baas binnen twee jaar

8 november 2006 - Bijna twee keer zoveel werknemers verlaten hun baas uit eigen beweging in de eerste twee jaar van hun werkrelatie dan werknemers die al langer dan twee jaar bij hun baas zijn. Dit blijkt uit onderziek van Sirota Survey Intelligence onder 47.000 werknemers.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werknemer wordt ziek van managementjargon

8 november 2006 - Werknemers zijn doodziek van 'heldere visies', vallen in slaap bij 'denkrondjes' en voelen zich lamgeslagen door 'helikopterviews'. Ze staan niet op één lijn, denken niet 'outside the box' en lopen al helemaal niet harder om hun neuzen in dezelfde richting te laten wijzen.

 Lees verder...   19 reacties
 

Werkgevers discrimineren wél

8 november 2006 - Sollicitatiebrieven met een Marokkaanse naam maken 22 procent minder kans om te worden geselecteerd dan brieven met een Nederlandse naam. Dat blijkt uit een nog niet gepubliceerd onderzoek van arbeidspsychologe Eva Derous van de Rotterdamse Erasmus Universiteit waarvoor zij sollicitatiebrieven verstuurde met Nederlandse en allochtone namen.

 Lees verder...   7 reacties
 

Kwaliteitsgarantie grootste obstakel bij outsourcing

7 november 2006 - Bedrijven kijken op tegen het uitbesteden van activiteiten naar het buitenland omdat ze bang zijn niet langer de kwaliteit van de dienstverlening kunnen garanderen. Ook vrezen ze het verlies van intellectuele eigendomsrechten en andere kennis.

 Lees verder...   4 reacties
 

Oog voor mens achter techniek trekt IT-talent

7 november 2006 - Managers van IT-bedrijven moeten verder gaan denken dan hardware en software en zich meer gaan richten op de mens achter de techniek. Mits ze tenminste een concurrentievoordeel willen behouden. Dit zegt PriceWaterhouseCoopers na internationaal onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Deeltijders ontevreden over werkweek

7 november 2006 - Mensen die in deeltijd werken, zijn vaker ontevreden over hun werkweek dan collega's met een voltijdscontract. Een kwart van de werknemers met een baan van minder dan 35 uur per week wilde vorig jaar meer of minder uren maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer levert graag loon in voor minder stress

6 november 2006 - Werknemers willen best minder salaris ontvangen in ruil voor minder stress op het werk. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Monsterboard.nl onder circa 1500 werknemers. 56 procent zegt wel loon in te willen leveren voor een minder stressvolle baan.

 Lees verder...   3 reacties
 

Obsessie met leiderschap bepaalt opleidingskeuze manager

6 november 2006 - De leiderschaps'cultus' zit zo diep geworteld dat managers bijna altijd kiezen voor 'leiderschapontwikkeling' als ze een opleiding of training mogen kiezen. Toch hebben ze vaak geen flauw idee wat dat nou precies inhoudt. Dat zegt trainingsinstituut CO2 Partners, aanbieder van managementtrainingen,  na Amerikaans onderzoek naar managementtrainingen.

 Lees verder...   5 reacties
 

Lui personeel plaag voor manager

6 november 2006 - Een meerderheid van de Nederlandse managers heeft te maken met werkvermijdend gedrag onder medewerkers. Daardoor stellen ze zich bewust op als 'strenge baas'. Toch zien ze 'verantwoordelijkheid delegeren' als beste motivator. Dat blijkt uit een enquête onder het vaste Management Team-lezerspanel.

 Lees verder...   3 reacties
 

Manager weet zich geen raad met pestkoppen

3 november 2006 - Pestkoppen gebruiken een ontstellend groot arsenaal tactieken om collega's te intimideren. De kwelling voor de slachtoffers wordt nog verergerd door eindeloze reorganisatierondes en managers die de andere kant opkijken. Dit blijkt uit onderzoek van het Britse Chartered Management Institute (CMI).

 Lees verder...   8 reacties
 

Werkgevers onderschatten kracht concurrentiebeding

2 november 2006 - Veel werkgevers gaan niet kritsch genoeg om met het concurrentiebeding. Bij het opstellen van arbeidscontracten voor nieuwe werknemers wordt te vaak klakkeloos een clausule toegevoegd waar dit niet nodig is en de werknemer onnodig belemmert. Dit stelt Bird & Bird International Law Firm.

 Lees verder...   Reageer
 

Excuses CEO zijn weinig waard

2 november 2006 - Publieke excuses door CEO's zijn minder effectief dan andere strategieën om een beschadigde bedrijfsreputatie te herstellen. Dat vindt het merendeel (59 procent) van bestuurders van wereldwijd opererende bedrijven. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek dat in elf landen is uitgevoerd door public relations bureau Weber Shandwick en KRC Research.

 Lees verder...   2 reacties
 

Hoe meer opleidingskansen, hoe blijer met de baas

2 november 2006 - Er blijkt een duidelijk verband te bestaan tussen opleidingskansen en medewerkerstevredenheid. Simpel gezegd: hoe meer opleidingen en trainingen een medewerker mag volgen, hoe blijer deze met zijn baas is. Dit blijkt uit onderzoek onder 996 werkenden in het kader van de Randstad WerkMonitor van oktober 2006.

 Lees verder...   2 reacties
 

Fiscus straft contant betalen bij de benzinepomp af

1 november 2006 - Wie met de auto-van-de-zaak tankt en contant betaalt, kan fluiten naar de BTW- teruggave. Wanneer men contant betaalt voldoet men volgens de belastingdienst niet aan de eisen van 'traceerbaarheid als onderneming' op het bonnetje.

 Lees verder...   17 reacties
 
< vorige 1250 1251 1252 1253 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10