zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werk slim, voorkom een milieuramp

31 oktober 2006 - Om de wereld te redden van de ondergang ten gevolge van milieuverontreiniging moet er nu al slimmer gewerkt worden. Dit advies verschijnt voorafgaand aan de presentatie van een rapport van Sir Nicholas Stern, voormalig topeconoom van de Wereldbank. Hij voorspelt een milieuramp die zijn weerga niet kent als er nu geen actie ondernomen wordt.

Zijn onafhankelijke rapport, opgesteld om de economische gevolgen van klimaatveranderingen aan te tonen, waarschuwt dat de verwarming van de aarde een daling van de wereldeconomie van minstens twintig procent tot gevolg zal hebben.

Economische crisis


Volgens zijn voorspellingen zullen 200 miljoen mensen dakloos worden en staat ons een wereldwijde economische depressie te wachten die veel erger is dan die in de jaren '20 en '30 als de huidige CO2 uitstoot niet heel hard aangepakt wordt.

Slimmer werken
Ondertussen komt Phil Flaxton, CEO van Work Wise UK, met de introductie van 'slimmer werken'. Volgens hem is dit een van de beste manieren om zowel het woon-werk als zakelijk verkeer te verminderen en dat leidt tot een significante verlaging van de CO2 uitstoot.

Win-win
Meer thuiswerk, flexibele werktijden en mobiel werken verlagen de noodzaak tot reizen enorm, beargumenteert Flaxton. Dat heeft weer een daling van het aantal files tot gevolg, en dus van de luchtvervuiling. "In onze 24//7 economie is het totaal achterhaald om vijf dagen per week van negen tot vijf te werken," zegt hij. "Nu we weten hoe schadelijk ons werkgedrag voor het milieu is, is het nóg belangrijker een revolutie op dat gebied tot stand te brengen. Waarschijnlijk is het zelfs de minst kostbare en meest effectieve methode voor bedrijven om hun bijdrage aan een beter milieu te leveren. Slimmer werken is een win-win situatie voor iedereen: de CO2 uitstoot neemt af en werknemers kunnen werk en privé beter combineren. Dat maakt hen weer productiever en dus profiteren ook ondernemingen."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10