zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zwitsers leger drilt managers

29 november 2006 - Het Zwitserse leger gaat managers trainen in besluitvaardigheid en leidinggeven. Op een vierdaagse cursus leren de managers voor ongeveer duizend euro problemen op een militaire manier op te lossen. "Dat is goedkoper dan Harvard," zegt generaal-majoor Ulrich Zwygart. "En wat je hier leert over besluitvaardigheid en strategie is ook relevant in overnamesituaties."

De deelnemers verblijven voor de cursus bij het meer van Luzern in een militaire bunker, die is uitgekozen vanwege het gebrek aan ontvangst voor mobiele telefoons. Ze ontvangen pas op de plek zelf de informatie waarmee ze een historische case moeten oplossen. "Zo weten ze niet wat ze kunnen verwachten."

Nieuwe invalshoeken


De managers krijgen de opdracht het probleem in vijf stappen op te lossen: inleiding, oriëntatie, conceptontwikkeling, planontwikkeling en orders geven voor de uitvoering. Iedere keer als ze denken een oplossing te hebben voegt de cursusleider nieuwe informatie toe, die de zaak weer compliceert.

Operation Thunderbolt
Een van de programma's is gebaseerd op Operation Thunderbolt, toen in 1976 Israëlische veiligheidstroepen de vliegtuigkaping in Entebbe tot een einde brachten. De deelnemers zijn hooggeplaatste leidinggevenden van grote bedrijven als verzekeraar Swiss Life en zakenbank UBS.


Bron: Wall Street Journal, Zibb
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
H.R.Passchier  |   | 
29-11-2006
 | 
09:30 uur
Lijkt op de training Officier van Dienst die gegeven wordt voor leidinggevenden van de nederlande politie. Training wordt verzorgd op bases in Engeland of in Zweden. Resultaten zijn verbluffend. Kort samengevat wordt leidinggevenden geleerd eerst goede analyses te maken en de analyse om te zetten in processen om grootschalige incidenten/gebeurtenissen onder controle te krijgen. Eerst denken dan uitvoeren! Aan het einde van de (praktijkgerichte) opleiding kan de functionaris met vertrouwen grote incidenten tegemoet treden.
heer R Wit  |   | 
29-11-2006
 | 
15:25 uur
Tja, alles wat ik hier op kan zeggen is:
Er zijn ook mensen die het in zich hebben. Managen leer je niet ,maar doe je.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10