zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouw helpt man ontsnappen uit kantoorbaan

28 november 2006 - Het traditionele plaatje van man als hoofdkostwinner komt steeds meer op zijn kop te staan. Dankzij financiële steun van hun goed verdienende partners kunnen steeds meer mannelijke professionals aan hun kantoorbaan ontsnappen.

Uit onderzoek van de Training and Development Agency for Schools blijkt dat een derde van de mannen nu een partner heeft die evenveel of meer verdient dan hij, zodat die door velen geambieerde carrièreswitch ook een reële mogelijkheid wordt.

Dromen worden waar


De helft van de 1.000 ondervraagde mannen zegt dat hun partner in staat zou zijn hen financieel te steunen mochten ze bijvoorbeeld een opleiding willen volgen die hen in staat stelt van baan te veranderen. Het blijft daarom niet langer bij dromen: één vijfde van de mannelijke kantoormedewerkers overweegt nu al daadwerkelijk een andere carrière, 55 procent wil dat in de toekomst.

Meer praktijk
De meeste mannen willen een meer praktijkgerichte baan en 44 procent het liefst buiten kantoor werken. De top vijf van gewenste banen: leraar (41 procent), wetenschappelijk onderzoeker (29 procent), technicus (21 procent), retailer (negentien procent) en sociaal werker (zestien procent).

Drijfveren
De redenen waarom zoveel mannen weg willen, liggen met name in de kantooromgeving zelf. 41 procent van de ondervraagden heeft genoeg van kantoorpolitiek, 31 procent vindt het niks om aan een bureau gebonden te zijn en bijna een kwart voelt zich beperkt in zijn creativiteit. Nu steeds meer mensen in een tweeverdienersrelatie zitten, houdt geld hen steeds minder tegen de stap daadwerkelijk te zetten. Andere drijfveren zijn leeftijd en gezin: een derde van de mannen gingen hun carrière serieus herzien toen ze 30 werden, voor achttien procent was dat aan de orde toen ze vader werden.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Ton van de Vorst  |   | 
28-11-2006
 | 
21:59 uur
41 + 29 + 21 + 19 + 16 = 100???
Ik wil ook leraar worden, lekker lang op vakantie met een leuk vrouwtje dat voor mij de kost verdient.
Lydia  |   | 
29-11-2006
 | 
09:54 uur
Hoe zo leraar worden en lekker lang vakantie?
Ik werk als directiesecretaresse binnen een onderwijsorganisatie en merk toch niets van lange vakanties voor de leraren. Op papier hebben de leraren misschien veel vakanties, maar ik zie toch ook dat leerkrachten lange dagen maken en heel vaak 's avonds nog werken (vergaderingen, besprekingen met ouders etc.) En deze leerkrachten staan toch 's ochtends om 08:00 uur weer binnen de schoolpoorten om de kinderen op te vangen. Ik heb nog geen enkele leraar binnen onze organisatie gezien die 's middags om half vier de deur achter zich dicht kon trekken omdat het werk gedaan was. En tijdens vakanties zie ik ook regelmatig de leraren binnenkomen om achterstallig werk te doen of om lessen voor te bereiden. De onderwijswereld moet steeds meer in minder tijd en vooral ook met minder geld.
Misschien kan de heer van der Vorst eens een jaartje mee lopen met een leraar om zo erachter te komen hoe hard er gewerkt wordt binnen het onderwijs.

En dat leuke vrouwtje???? die kan werken terwijl de heer van der Vorst op vakantie is?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10