zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

2007: jaar vol carrièrekansen

2 januari 2007 - Nu het steeds moeilijker wordt om personeel te behouden en vier van de tien Amerikaanse werkgevers verwachten meer mensen nodig te hebben, belooft 2007 een jaar vol salarisverhogingen, promotiekansen en een betere balans tussen werk en privé te worden. Dit zegt CareerBuilder.com na onderzoek onder HR-managers.

"De economie groeit gestadig en de inflatie is stabiel," zegt Matt Ferguson, CEO van CareerBuilder. "Ideale omstandigheden voor banengroei en zowel economen als werkgevers verwachten dan ook een aantrekkende arbeidsmarkt in het nieuwe jaar." Vooral in de gezondheidszorg, administratie, verkoop, financiën, klantenservice, IT, management en techniek worden nieuwe banen verwacht.

Concurrentie


Maar, stelt Ferguson, het aantrekken van deze nieuwe mensen is tijdrovend en kostbaar. "Bovendien gaan een heleboel babyboomers binnenkort met pensioen en stijgen de productiviteitseisen. Veertig procent van de werkgevers heeft nu al moeite alle vacatures te vervullen en ik verwacht dat er in 2007 een nog fellere concurrentiestrijd losbarst om het beste personeel binnen te halen én te houden. Dit zal te merken zijn aan hogere salarissen, meer scholing, betere ontwikkelkansen en meer flexibiliteit."

Werknemer is de baas
Veel werkgevers erkennen inmiddels ook het belang van de balans tussen werk en privé voor hun nieuwe en bestaande werknemers. Vijftig procent is daarom (meer dan) bereid om werk te maken van flexibilisering, zoals duobanen en flexibele werktijden. Ook is één op de vijf werkgevers van plan gepensioneerden in dienst te nemen of oudere werknemers extraatjes te bieden zodat ze nog even langer in dienst blijven. Aangezien het (vermeende) gebrek aan promotiekansen een belangrijke reden is waarom werknemers opstappen, creëren ook steeds meer werkgevers duidelijke carrièrekansen en investeren ze steeds meer in opleidingen en persoonlijke ontwikkeling. Acht van de tien zijn zelfs bereid mensen aan te nemen die geen ervaring in het betreffende werkveld hebben en die intern op te leiden. Voor veel ondernemingen zal dit echter niet genoeg zijn. Daarom zegt dertien procent te gaan outsourcen en/of personeel uit het buitenland aan te trekken en denkt negen procent daar serieus over na.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Ton  |   | 
8-01-2007
 | 
19:01 uur
Personeel uit het buitenland wordt ook steeds moeilijker te vinden en duurder ook daar trekt de economie aan.

Vreemd genoeg hoor ik nog steeds dat er bedrijven zijn die sollicitanten afwijzen omdat ze overgekwalificeerd zijn.
Kennelijk is de nood nog niet zo hoog.

Immers wie afgewezen wordt om deze reden kan er van uitgaan dat het bedrijf een laag salaris biedt of nog niet zo hoog zit met het personeel.

Het zijn bedrijven, o.a. grote Amerikaanse Multinationals, in een regio die schaarste kent op de arbeidsmarkt die deze kandidaten om dergelijke redenen afwijzen.

Ik kan het alleen maar verklaren met " de nood is nog niet zo hoog".

Heeft iemand een andere verklaring waarom sommige mensen met een prima cv en een goede match en voldoende aansluitpunten moeilijk werk kunnen vinden?

Ik ben benieuwd!




Ton  |   | 
8-01-2007
 | 
19:13 uur
Ik ken trouwens ook bedrijven die op zich prima functionerende medewerkers ontslaan om heel wazige redenen.
Werknemers die altijd klaar stonden voor het bedrijf, veel overwerkten, en goed werk leverden en prima functioneerden.

Zonder dat ik of anderen het konden verklaren werden ze plotseling om heel wazige redenen ontslagen omdat ze niet meer te handhaven waren of beticht werden van een vertrouwensbreuk, verstoorde arbeidsverhoudingen of door vreemde kronkels na een reorganisatie richting boventalligheid werden geduwd.

De meesten hadden een zeer goed salaris gekregen en een tijdelijk contract. Ik vermoed dat werkgevers hun misbruiken als een soort interimmers. Men gebruikt hun totdat hun opdracht erop zit om ze vervolgens de deur te wijzen omdat ze te duur zijn onder het mom van de hierboven genoemde valse redenen, die wel de makkelijkste zijn om iemand op een goedkope manier te ontslaan bij de kantonrechter.

Kan iemand dat vermoeden bevestigen, heeft iemand inside informatie over dergelijke praktijken?


REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10