zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer in 2007 gelokt met luxe extra's

27 december 2006 - Werkgevers worden in 2007 gulle gevers. De paniek op de Nederlandse arbeidsmarkt is zo groot dat nieuw personeel wordt gelokt met super-de-luxe cadeaus zoals vakanties, kuuroordarrangementen, kleding en zelfs auto's. Ook bonusregelingen en opgepimpte pensioenregelingen worden na jaren weer een belangrijk onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket.

"De vraag van werkgevers naar adviezen over arbeidsvoorwaarden is enorm", benadrukt Felix Tenniglo, directeur van Centraal Beheer Achmea en FBTO. Tenniglo ziet een trend voor 2007 dat ook de zachte arbeidsvoorwaarden niet worden onderschat. "Sfeer, collegialiteit of een eventuele sabbatical worden vaak nog belangrijker gevonden dan een bonus."

Ook eigen personeel in watten gelegd


Ook het eigen personeel wordt met betere financiële voorwaarden gestimuleerd om maar vooral te blijven. Bij veel bedrijven kan nieuw personeel namelijk een weekendje weg, een dagje kuuroord of een maatpak verwachten. Vooral specialisten in de ICT-, bouw- en metaalsector zijn schaars. Maar ook andere sectoren kampen met tekorten. Zo kan een personeelslid van gehandicapteninstelling Sherpa die een nieuwe werknemer aandraagt een bedrag van 100 euro tegemoet zien. Wie bij Dura Vermeer uit Zoetermeer werkt en erin slaagt om een nieuw personeelslid te vinden voor een moeilijk vervulbare functie, maakt kans op een Smart. Eerder melden we al dat detacheringbedrijf Fier Mensenwerk nieuwe mensen aan probeert te trekken met een tweede leaseauto.


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Hoe positioneer ik mijn organisatie in het huidige contentgeweld?
 Vraag naar e-health experts stijgt explosief
 De fabel van transformationeel leiderschap ontkracht
 
 
 
reacties
 
leenaerts_mark@hotmail.com  |   | 
27-12-2006
 | 
18:11 uur
Als aankomend starter op de arbeidsmarkt vind ik het niet vervelend om te horen dat er dieper in de portemonnee getast gaat worden om personeel te werven en te behouden, maar bedrijven die hierin doorschieten bekijk ik vaak toch wat argwanend: "waarom wil niemand bij jullie blijven werken als er niet 2 auto's tegenover staan?"
Ton  |   | 
28-12-2006
 | 
15:59 uur
Helaas, is deze ontwikkeling nog niet volledig doorgedrongen tot het zuiden des lands.

Dhr. Leenaets maakt een wijze opmerking hierover.
De relatief goed beloonde baantjes en de baantjes waarbij men gelokt wordt met allerlei extra's zijn dan ook verdacht en dat baseer ik op mijn eigen ervaringen.

Van de andere kant is het helemaal niet slecht als de werkgever meer rekening moet houden met zijn personeel omdat dit schaars wordt als hij dit in het verleden niet deed.Hans Egtberts  |   | 
29-12-2006
 | 
10:22 uur
Toch triest eigenlijk: om gekwalificeerd personeel te krijgen zijn bedrijven bereid om flink in de buidel te tasten. Maar ondertussen staan er enkele honderdduizenden werkwillenden (natuurlijk, er zijn er ook die niet willen... maar daar heb ik het nu niet over) met een vlekje - ouderen, mensen met een bijstandsuitkering die al jaren weer aan het werk willen (en moeten) en gedeeltelijk arbeidsongeschikten aan de rand van de arbeidsmarkt te trappelen. Maar de werkgever die deze mensen écht een kans wil geven is met een lantarentje te zoeken!!!

Weer wil ik een lans breken voor het wegwerken van de onevenwichtigheid op de arbeidsmarkt. Er is personeel in overvloed en als ze (nog) niet aan de beroepskwalificaties voldoen zijn er talloze mogelijkheden om te zorgen dat dit wel het geval is. Risico's zijn tegenwoordig niet zo groot meer: werkzoekenden zijn zo dankbaar als hen een kans geboden wordt dat ze zich voor 120% geven. Maar waarom blijven al die werkgevers zakken met geld uit te geven, terwijl er andere opties zijn? En geloof me: ik spreek uit eigen ervaring! Een paar jaar "in de kreukels gelegen" dank zij een auto-ongeval, herstellen, revalideren en re-integreren... en dan horen dat je (ook al heb je nog zo veel je vak bijgehouden en zelfs nog bijgeleerd) geen recente werkervaring hebt. Nee, dank je de duvel... En niet één keer, talloze werkgevers schepen zo mensen af! Om zo een tweedeling in de maatschappij te versterken: de have's en de have-not's. Voor die eerste groep is alles mogelijk, the sky is the limit. En de tweede groep blijft eenzaam achter, zonder een echte kans te krijgen! U gelooft me niet? Ga eens praten met WWB-medewerkers, met het CWI, met het UWV. Die kennen de schrijnende gevallen. Het goede voornemen in 2007 zou moeten zijn: een evenwichtig personeelsbestand, dat een afspiegeling is van de maatschappij. Dus ook met gedeeltelijk arbeidsgeschikten, ex-uitkeringsgerechtigden en ga nog maar even zo door. Dan hoeven die luxe cadeaus niet uitgedeeld te worden, een baan is genoeg.
Paul Kiezelsteen  |   | 
8-12-2017
 | 
12:29 uur
Ik heb hier en daar wel gehoord over het ernstig tekort van PHP programmeurs maar nog nooit over een een dikke bonus die deze experts zouden kunnen ontvangen. Wellicht is dit wel het geval maar nog overal in het land doorgedrongen

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man (1) 
Hoe positioneer ik mijn organisatie in het huidige contentgeweld?  (1) 
Directie laat toegevoegde waarde IT-afdeling links liggen (1) 
De fabel van transformationeel leiderschap ontkracht (1) 
Een smart kantoor laat iedereen fijner, beter en veiliger werken (1) 
Overheid loopt voorop in persoonlijke ontwikkeling (1) 
Vertrouwen onder koppels groot op financieel vlak (1) 
top10
Hoe moet ik omgaan met manipulerende mensen?
Werknemer schaamt zich voor de manier waarop organisatie omgaat met klanten
Salaris bij nieuwe baan voor vrouw belangrijker dan voor man
De fabel van transformationeel leiderschap ontkracht
Nederlander heeft liever geen expat als collega
Vrouwen fors minder benaderd door recruiters dan mannen
Steeds meer lawaai op de werkvloer
Overheid loopt voorop in persoonlijke ontwikkeling
Een smart kantoor laat iedereen fijner, beter en veiliger werken
IT-professional staat open voor een nieuwe baan, maar wordt niet benaderd
meer top 10