zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Ontslagrecht blijft ongewijzigd

6 februari 2007 - Het nieuwe kabinet verandert niets aan het ontslagrecht. CDA, PvdA en ChristenUnie willen eerst met werkgevers en vakbonden overleggen over een mogelijke versoepeling. Dat staat in het concept-regeerakkoord dat de onderhandelaars vanmiddag aan hun fracties voorleggen.

Een versoepeling van het ontslagrecht is een vurige wens van de werkgevers. Maar de SER, waarin werkgevers en werknemers zijn vertegenwoordigd, slaagden er op het laatste moment toch niet in hierover overeenstemming te bereiken.

Angst


Het nieuwe kabinet durft zijn vingers er niet aan te branden en wil dat werkgevers en bonden eerst zelf weer om de tafel gaan zitten. De afgelopen dagen lekte al een groot aantal punten uit het regeerakkoord uit. Gisteren werd bekend dat de regels voor WAO-ers worden versoepeld. Ook gaat de WAO-uitkering omhoog.


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
6-02-2007
 | 
12:20 uur
Werkgevers en vooral VNO/NCW club hebben snel hun commentaar richting regering klaar.
Helaas alleen wanneer het hen uitkomt. Het lukt de werkgevers en werknemersorganisaties niet om in de SER tot een eensluidend advies te komen.
De werkgevers roepen al jaren dat de overheid minder aan regelgeving moeten doen en meer overlaten aan de bedrijven zelf.
Maar nu komt het ze niet uit, want ze willen heel graag het Amerikaanse systeem binnen halen. Kunnen ze nog sneller van de vergrijsde werkgevers afkomen en op een goedkope manier.
Want ze investeren al jaren niet meer in hun ouder werknemers, daar besteden ze hen goede geld zo min mogelijk aan.
Dus de inhaalslag volgens het nieuwe voorstel redden ze toch niet en ze waren het eigenlijk ook niet van plan.
Ook hier geldt zeker dat er hele goede bedrijven zijn, die deze zaken met beleid en verstand managen, die droegen al zorg voor goede alternatieven bij ontslag.
En wanneer het lukt om de ontslagformule ook van tafel te krijgen, ze tellen hun winst al!

Ne werkgevers de overheid is niet de enige met weinig lef, steek je hand in eigen boezem en probeer eens socialer te gaan denken.

Ook het VNO/NCW kondigde recentelijk aan, dat ze wel ouderen in dienst willen houden, maar dan wel demotiveren en natuurlijk een lager salaris.
We leven in 2007 maar deze club heeft nog steeds een doel en dat is uitsluitend geld en geen gebruik maken van de kwaliteit en deskundigheid van mensen.

Ga nog maar eens een tijd binnen de SER met elkaar aan de slag, want bij makkelijker ontslag moet ook het prijskaartje begeleiden naar ander werk (of werkgever) aan hangen!
Op dat gebied doen ze hetzelfde als de overheid, recht op werk voor iedereen, maar waar wordt je aangenomen, wanneer je gehandicapt, in de WIA of ouder dan 50 jaar bent!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10