zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Langer doorwerken fiscaal voordelig

5 februari 2007 - Mensen die voor hun 65e stoppen met werken, moeten vanaf deze pensioengerechtigde leeftijd gaan meebetalen aan de aow. De onderhandelaars van CDA, PvdA en ChristenUnie (CU) zijn het vrijwel eens over dit plan, dat een oplossing moet bieden voor de vergrijzingproblematiek. Mensen die tot de pensioengerechtigde leeftijd doorwerken, worden vrijgesteld van deze fiscalisering.

Dit melden betrokkenen rond de formatie, die zich toespitst op de dossiers aow, wao en hypotheekrenteaftrek.

Grens


De grens voor de fiscalisering ligt op een aanvullend pensioen van 15.000 euro. Mensen die voor hun 65e besluiten te stoppen met werken en een aanvullend pensioen ontvangen dat hoger ligt dan deze ondergrens, betalen vanaf hun 65e dus mee aan de aow.

Vergrijzing
Het voorgestelde aow-compromis moet de arbeidsparticipatie in de groep oudere werknemers tussen 60 en 65 jaar bevorderen. Door meer mensen in deze leeftijdscategorie aan het werk te houden, worden de kosten van de toenemende vergrijzing beter opgevangen. Het plan wordt door de onderhandelaars in de formatie gezien als het beste compromis dat tussen de verkiezingsprogramma's van de drie partijen mogelijk is. De PvdA wilde daarbij alle rijkere AOW'ers laten meebetalen aan de oudedagvoorziening.


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   6 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
K.J. Franken  |   | 
5-02-2007
 | 
09:31 uur
Triest om te merken dat politici nooit de berichten lezen/horen dat de gemiddelde (en daarmee wordt echt de meerderheid bedoeld) Nederlander helemaal niet staat te trappelen om langer door te werken.
En laten we wel zijn, de meeste werkgevers zitten ook helemaal niet op die “oudere werknemer” te wachten.
Nee, de meeste werkende Nederlanders zouden graag wat eerder stoppen met werken en hebben hiervoor in de meeste gevallen ook zelf meebetaald.
En dat wordt nu bestraft! De VUT stond vroeger voor Vervroegd Uittreden. Dat kan nu echt worden vervangen door VUK ofwel Verplicht Uitkleden.
Hans  |   | 
5-02-2007
 | 
19:48 uur
Jammer toch voor al die lieve PVDA stemmers; nu blijken zij hun eigen AOW ellende te hebben georganiseerd. De FNV ziet het goed; de kleine man betaald. Veel beter dan met de VVD......toch?
heer M. Bleecke  |   | 
5-02-2007
 | 
18:07 uur
Leve de PvdA! Dat hebben jullie toch mooi voor elkaar. Wat te doen als je verplicht vervroegd moet uittreden? Dat is niet in de plannen opgenomen. Ik wil wel doorwerken maar ik kan het niet, of liever ik mag het niet! En zo zijn er nog wel meer redenen te bedenken dat mensen eerder met de VUT/FPU gaan. Die worden nu dubbel gestraft. Wouter Bos, mooi bedacht!
heer Roger Peeters  |   | 
5-02-2007
 | 
12:29 uur
Geachte, ik ben Belg en door mijn bedrijf op non-actief geplaatst op mijn 55ste. Dit zal effectief gebeuren op 1 juni 2007. Of je nu wil doorwerken of niet staat hier zelfs niet ter discussie, 55 is buiten. Welk een hypocrisie tov het genratiepact dat in België werd afgesloten. Ik wil best blijven doorwerken tot een latere leeftijd maar wordt gewoon afgesneden van de arbeidsmarkt. Begrijpe wie kan.

Roger Peeters
A. C. M. Creemers  |   | 
17-08-2007
 | 
09:26 uur
De pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar is op de dag van vandaag stoffig en achterhaald. Iedereen die kan, werkt door. Werken is gezond en houd mensen (sociaal) actief. Daar is niks mis mee. Ik zelf streef er naar om na mijn 65e verjaardag al mijn kunnen en opgedane ervaringen te kunnen voortzetten. Hetzij voor mijzelf doorwerken in de vorm van een ondernemer / eigenaar of wel bij een werkgever. Maakt mij niet uit.
C Gent  |   | 
21-12-2007
 | 
15:00 uur
Ik hoor dit laatste vermoedelijk niet door een stratenmaker , kabelmonteur of vuilnisman nazeggen. Een troost hebben deze mensen die eerder kunnen/moeten stoppen met werken.
De EUR 15000,- halen ze vermoedelijk ook niet

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10