zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwenbureaus smeriger dan mannenbureaus

22 februari 2007 - Vrouwen zijn niet schoner dan mannen. Volgens Dr. Charles Gerba van de University of Arizona, gerenommeerd expert op het gebied van werkplekbacteriŽn, bevatten vrouwenbureaus bijna drie keer meer bacteriŽn dan mannenbureaus. En dan zijn de laden nog dicht.....

Eerder al kwam Dr. Gerba met het opzienbarende nieuws dat het gemiddelde bureau tot 400 keer meer bacteriŽn bevat dan een wc-bril. En nu onthult hij dus opnieuw een schokkende waarheid over onze smerige werkomgeving.

Schijn bedriegt


Hoewel bacteriŽn nog erg sekseneutraal zijn waar het bureaus en telefoons betreft, bevatten muizen en keyboards die door vrouwen gebruikt worden drie tot vier keer zoveel bacteriŽn als die van een mannelijke gebruiker. "Vrouwen nemen meer dingen mee naar kantoor," stelt Dr. Gerba. "Van make-uptasjes tot foto's en handtasjes. Dat leidt er toe dat ze meer bacteriŽn verzamelen, hoewel vrouwenbureaus wel schoner lijken."

Bureaulade paradijs voor bacteriŽn
Het verschil werd nog extremer toen de donkere bureauladen in het onderzoek betrokken werden: in vrouwenladen bevonden zich maar liefst zeven keer meer bacteriŽn dan in die van mannen. De vergeten snoepjes, zacht geworden bananen en oude make-up daarin vormen een waar bacterieparadijs.

Mannenportemonee
Maar mannen zijn ook niet brandschoon. Het allersmerigste item op kantoor is namelijk de portemonnee van mannen ‚Äď met vier keer meer bacteriŽn dan in het handtasje, het item waarvan zelfs de onderzoekers hadden durven wedden dat het de meeste bacteriŽn zou bevatten. "Vrouwen zetten hun tasjes immers overal op de grond, vandaar dat het ons wandelende bacteriekolonies leken. Maar mannen hebben nu dus een nog beter excuus om niet meteen naar hun portemonnee te grijpen."

Bureau als eettafel
Uit eerder onderzoek bleek al dat de kantoortelefoon de meest geliefde plek van werkplekbacteriŽn: hier bevinden zich maar liefst 25.127 bacteriŽn per vierkante inch. Het bureau zelf bevat ca. 20.961 microben per vierkante inch. Ter vergelijking: de gemiddelde wc-bril bevat er slechts 49. "Nu mensen steeds meer tijd aan hun bureau doorbrengen, hebben bacteriŽn daar genoeg te snacken," stelt Dr. Gerba. "Ontbijt, lunch en tussendoortjes worden steeds vaker gegeten aan het bureau." Volgens onderzoek van de American Dietician Association, eten zes van de tien mensen minstens eens per dag aan hun bureau maar maakt minder dan driekwart het bureau van tevoren schoon en doet ťťn op de vijf dat zelfs nooit. Deze slechte hygiŽne kan ernstige consequenties hebben. In een onderzoek naar de aanwezigheid van virussen, ontdekten Dr. Gerba en zijn onderzoekers dat een geÔnfecteerd persoon een spoor van virussen achterlaat op elk oppervlak dat hij of zij aanraakt ‚Äď en sommige virussen kunnen daar wel drie dagen overleven.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Zíers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
ĎBen jij een workaholic?í (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eťn op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10