zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijfsleven is niet klaar voor werknemer 2. 0

19 februari 2007 - Bedrijven, managers en oudere werknemers zijn nog niet ingesteld op de komst van 'werknemer 2.0'. Werknemer 2.0 is de nieuwe werknemer, niet alleen gewend aan virtueel werken en kennis delen via nieuwe media, maar ook gewend om virtueel te leven. Deze `Millennials` zijn hoogopgeleide multitaskers die niet weten hoe een leven zonder internet eruit ziet.

Dat stelt Valerie Frissen, senior strateeg bij TNO ICT en bijzonder hoogleraar ICT en sociale verandering aan de Erasmus Universiteit, in Het Financieel Dagblad.

Ouderwets georganiseerd


Ook volgens onderzoeksbureau Forrester dreigt er een nieuwe digitale kloof die te maken heeft met de manier waarop jonge werknemers werken en leven en is het bedrijfsleven niet toegerust op de instroom van deze nieuwe werknemer. Bedrijven zijn immers ouderwets georganiseerd met hierarchische structuren en klassieke pijplijnmodellen. De bijbehorende IT-systemen zijn gebaseerd op controle, efficiency en productiviteit en deze passen niet bij de eisen en behoeften van de nieuwe generatie die gewend is aan netwerken en het delen van kennis.

Collectief eigendom
Een belangrijke oorzaak van de nieuwe digitale kloof is dat kennis voor jongeren eerder een collectief eigendom is dan dat het voor ouderen is. Dit mentaliteitsverschil vloeit voort uit het opheffen aan de schaarste van informatie.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
mevrouw J. Breemen  |   | 
19-02-2007
 | 
11:23 uur
Ik vraag mij af of dit werkelijk een probleem zou opleveren. Als voor de genoemde generatie informatie en kennisdelen als gemeen goed wordt gezien zal dit de interne communicatie alleen maar ten goede komen. Daar komt bij de het jongeren zijn die zich kunnen aanpassen aan de werkomgeving.
mark leenaerts  |   | 
19-02-2007
 | 
20:56 uur
Ik ben 23, was early-adopter van internet, mag in mijn vrije tijd graag de computer overbelasten en studeer kennismanagement aan de RU te Nijmegen. Een ras-millenial, zou ik denken!

Ik vermoed dat het wel los zal lopen met "ons" soort en de compatibiliteit met bedrijven. Natuurlijk zal het bedrijfslandschap veranderen door de komst van de multitasker die van jongs af aan met de computer en sociale netwerken geconfronteerd is, maar de impact zal minder groot zijn dan gedacht.

Zo zal de verandering minder rigoreus zijn dan voorgesteld. Web 2.0'ers komen niet van een andere planeet, "we" gaan gewoon anders met tools en kennis om. Werd voorheen de PC ingezet als een grote archiefkast voor gegevens, nu biedt zij meer mogelijkheden tot het overbrengen van minder expliciete en sociale kennis.

Bedrijven zullen dit opvangen met een incrementeel veranderen van hun ICT-tools en organisatie-structuur. Kleine bedrijven kunnen dit makkelijker, zullen voorop lopen, grote bedrijven volgen op basis van de best-practises.

Het aanpassingsvermogen van werknemers (misschien wel beter dan voorheen!) zal opvangen dat bedrijven niet direct meehobbelen in de 2.0-trend. Neem die 'digitale kloof' maar gerust met een korrel zout: de generaties die opgroeide met de radio, telefoon en televisie (stuk voor stuk ingrijpende uitvindingen!) hebben zich ook nog gewoon kunnen integreren.

Ik ben het eens met de strekking van het artikel - "bedrijven zullen zich aan moeten gaan passen aan de 2.0'er" - maar ik geloof niet dat het bedrijf zich moet gaan wapenen als ware het een dreiging: de generatie 2.0 zal zelf meebouwen aan de verandering!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10