zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werving personeel geen prioriteit

5 maart 2007 - Middelgrote organisaties lijken de werving van personeel nog niet als prioriteit te zien. Slechts de helft van de organisaties heeft strategisch beleid geformuleerd met betrekking tot recruitment. Dit komt naar voren uit het onderzoek Recruitmentscan onder 208 grote en middelgrote Nederlandse organisaties.

Uit de Recruitmentscan, een initiatief van Intelligence Group, Compagnon en Dijkstra in samenwerking met P&Oactueel, blijkt dat tien procent van het personeelsbestand van de deelnemende bedrijven vertrekt, terwijl ze slechts een additionele toename van acht procent voorzien door de groei van hun organisatie. Het gevolg hiervan is dat een organisatie met 1.000 werknemers dit jaar 180 nieuwe medewerkers moet werven. Bovendien zal binnen een jaar één op de vijf werknemers in het personeelsbestand nieuw zijn.

Geen recruiter


Desondanks lijkt het strategisch belang van recruitment nog niet erkend te worden. Minder dan de helft van de bedrijven heeft een recruiter in dienst. Dit ondanks het feit dat organisaties een grote wervingsbehoefte voorzien en zij bovendien een derde van alle vacatures als moeilijk vervulbaar bestempelen. Er ligt een groot gat tussen de wervingsproblemen die organisaties verwachten en de manier waarop zij er mee omgaan.

Extern recruitment
Organisaties die geen strategisch recruitmentbeleid hebben, zullen in de komende periode steeds afhankelijker worden van externe partijen. De verwachting is dat externe partijen, zoals werving- en selectiebureaus en (arbeidsmarkt)communicatiebureaus, steeds vaker zullen worden ingeschakeld. Organisaties besteden een derde van hun budget aan arbeidsmarktcommunicatie. Een even groot deel wordt besteed aan het inhuren van intermediairs, zoals wervings-, selectie- en uitzendbureaus. Een ruime meerderheid van de organisaties zegt in 2007 meer geld uit te geven aan arbeidsmarktcommunicatie. Een derde van de organisaties zal vaker intermediairs inzetten.


Bron: HR Praktijk
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Ron Ladage  |   | 
9-03-2007
 | 
12:09 uur
We leven in het jaar 2007, meer dan 40 % van de werknemers is 50 jaar of ouder.
Een grote groep heeft zijn rechten mogen behouden voor de VUT en dit jaar stromen de eersten uit het bedrijf. In 2011 en 2012 verdwijnen de baby boomers en zijn we meer dan 40% personeel kwijt.
Dus blijf las HR&O manager maar lekker dromen, dat het niet zo’n vaart gaat lopen!
Ondanks de GrijsWerkt groep, het feit dat de generatie die de gaten moet opvullen, voor een groot deel te laag is opgeleid, de derde generatie allochtonen de school niet eens afmaken of maximaal het VMBO diploma behalen, betekent dat we behoorlijk in de problemen gaan komen.
Alleen die bedrijven die gisteren zijn begonnen om te denken aan personeel voor de toekomst, zullen het gaan maken, de rest zal afhankelijk gaan worden van uitzendbureau, maar vooral van malafide bureaus die in het buitenland (niet het Oostblok, want dat zal de komende 4 jaren ook groeien en mensen nodig hebben) vermoedelijk Afrika mensen gaan werven voor ons land.
Dus beste ondernemers wordt een keer wakker, neem rustig nu mensen aan ook al zijn ze 45 jaar of ouder, dan overbrug je op een verantwoorde wijze dit probleem.
jeroen kruijne  |   | 
1-12-2014
 | 
13:41 uur
Ik denk dat dit inmiddels wel veranderd is.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10