zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwen willen tijd voor gezin, mannen een lease auto

Flexibele uren de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarde.

8 maart 2007 - Mannen kiezen vaker voor materialistische secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bonussen en lease auto's; vrouwen voor flexibiliteit. Bedrijven spelen hierop in door werkende moeders te ondersteunen met flexibele werktijden. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van Robert Half Finance & Accounting onder Finance en HR-managers.

Alhoewel Nederlandse vrouwen deze flexibiliteit belangrijk vinden nemen zij echter slecht 3 maanden zwangerschapverlof (51 procent), de helft van de tijd die hun collega's in het buitenland opnemen.

Flexibiliteit scoort


Volgens de ondervraagde managers vinden zowel mannelijke (22 procent) als vrouwelijke (35 procent) financiële medewerkers het hanteren van flexibele uren de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarde. Voor de Nederlandse vrouwen delen deze flexibele uren de eerste plaats met flexibiliteit rond ouderschapsverlof (beide 22 procent). Internationaal gezien staat voor mannen een bonus (zestien procent) op de tweede plaats en een lease auto (twaalf procent) op de derde plaats. Voor vrouwen staat echter flexibiliteit rond ouderschap (elf procent) op de tweede plaats en bonussen (tien procent) op de derde plaats.

Werkende moeders
Bedrijven spelen in op de trend dat het hanteren van flexibele uren de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarde is voor vrouwen. Op de vraag wat bedrijven doen om werkende moeders te ondersteunen, antwoordt 69 procent van de ondervraagde managers dat zij hen flexibele uren aanbieden. Parttime werken (64 procent) en een duo-baan (23 procent) staan respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Zwangerschapsverlof
De gemiddelde lengte van zwangerschapsverlof die vrouwen binnen een bedrijf nemen, verschilt per land. Internationaal gezien wordt gemiddeld 6 maanden (29 procent) zwangerschapsverlof opgenomen. Nederlandse (51 procent), Belgische (58 procent), Spaanse (63 procent) en Zwitserse (58 procent) vrouwen nemen slechts 3 maanden zwangerschapsverlof op. Opvallend is dat Duitse (59 procent) en Tsjechische (88 procent) vrouwen meer dan 2 jaar zwangerschapverlof opnemen.

Opvallend
Opvallend is dat Tsjechische vrouwen (20 procent) een maaltijdvergoeding als meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarde zien. Tsjechische mannen (30 procent) hebben liever, net als Belgische (21 procent) en Luxemburgse (22 procent) mannen een lease auto. Italiaanse mannen hechten het meest waarde aan een laptop of mobiele telefoon van de zaak (negentien procent) en Engelse mannen denken aan de toekomst; zij zetten hun pensioen (21 procent) op de eerste plaats.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Mening medewerkers te weinig gevraagd bij ontwikkeling zakelijke apps
 Internationale ondernemingen zien cybercriminaliteit en het lekken van informatie door werknemers als de grootste risico’s
 70 procent Europese organisaties zet al AI in
 
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
8-03-2007
 | 
08:22 uur
Vreemd, een paar dagen geleden werd hier nog een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat managers liever flexibele werktijden hebben dan materiele zaken.
Zo zien we maar weer dat onderzoek zelden de waarheid naar boven brengt.
tenzij het gaat, wat terloops even wordt opgemerkt, over financiele mensen, die zijn waarschijnlijk wat materialistischer ingesteld?
Zelf hecht ik veel waarde aan werk-leven balans. Tijd om te leven en tijd om te werken. Door de leaseauto ben ik sneller op mijn werk (werk in Duitsland, dus weinig last van de files), door mijn notebook kan ik thuis wat bijklussen als de vrouw er even niet is. De mobiele telefoon heeft een knopje waarmee je hem uit kunt zetten en door ook prive een paar van die dingen te hebben kun je toch bereikbaar zijn.
mary  |   | 
8-03-2007
 | 
20:16 uur
ik stoor me aan de kop van dit artikel. het dekt de lading niet dus kop zo niet!!
vrouwen die wat ouder zijn of herintreders, al dan niet na het alsnog behalen van hun bachelor of master net als ik- en dan ook met oudere kinderen maken hun persoonlijke keuzes afgestemd op hun persoonlijke situatie. Ik kies vooral voor goede relaties met medewerkers en collega's in mijn werk. Een lease auto ofzo vind ik niet relevant. Ik zoek naar harmonie en kwaliteitsmanagement. Wat gaat er toch veel verloren aan onrust en slechte communicatie. Ik heb liever een manager die oprecht en eerlijk is, dan een lease auto.
Claudia Zech  |   | 
9-03-2007
 | 
10:40 uur
Wat een bull shit. Sorry voor mijn straat taal. Maar dit verhaal slaat nergens op. De periode van kinderen krijgen en zwangerschapsverlof nemen is maar van korte duur in verhouding tot een werkende periode van 30 a 40 jaar. Ik zou graag willen weten welke leeftijdscategorie ondervraagd is tijdens de enquete.
Helemaal vergeten is het aspect dat vrouwen hun tijd graag praktisch plannen. De flexibele uren worden gebruikt om efficient privé en werk in balans te brengen. Mannen hebben een hoger %e van nonproductieve/nonconstructieve uren op het werk en staan verbaasd als hierdoor privé zaken niet opgelost worden. Mannen die geen partner hebben die deze zaken oppakt beseffen al te goed dat tijd een luxe goed is dat gemanaged dient te worden. Vandaar dat werkende mannen zonder 'personal assistent' meer waarde hechten aan flexibele tijdsindeling.
Vrouwen die eens het pad hebben bewandeld van fulltime werk en voor zich zelf zorgen (geen geldkraan thuis) hebben degelijk de voorkeur aan een leaseauto en een bonus.
Ik concludeer dat de vraag of een medewerker bonus en leaseauto belangrijker vindt dan flexibele tijdsbesteding meer te maken heeft met de levensfase en levensstijl dan afhankelijk is van zijn geslacht!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
De Nieuwsbrief Checklist: 49 punten voor een zorgeloze verzending
Bij het versturen van een nieuwsbrief kan veel fout gaan. Fouten maken is menselijk, maar natuurlijk maak je ze liever niet. Om fouten te voorkomen, heeft Spotler een allesomvattend document met 49 checkpoints gemaakt. Superhandig!
Download de gratis checklist
Lees verder
Dit is waarom de beveiliging van jouw domein zo belangrijk is
Het managen van jouw onderneming aan de hand van een sterk netwerk doe je zo
Een bedrijf kopen of verkopen, wat zijn de haken en ogen?
reacties
Saaie baan slecht voor het hart (1) 
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken (2) 
Hervormingsplan voor woningmarkt goed ontvangen door makelaars (1) 
Logisch dat we zo vaak onlogisch denken (1) 
Hoogwaardige audio-oplossingen bepalend voor welzijn, efficiëntie en professionele uitstraling van hybride werkers (1) 
Vijf AI-lessen die COVID-19 ons leerde (1) 
Pandemie heeft grote impact op werkmotivatie jongeren  (1) 
top10
Futurizen. Het nieuwe werkwoord voor managers
HR-professional heeft hekel aan digitale sollicitatiegesprekken
Bedrijven tonen sterke weerstand tegen technologische transformatie
Kwart thuiswerkers zoekt andere baan bij terugkeer naar kantoor
Zieke medewerker bleef werken om financiële redenen
Managers worstelen 2,5 keer vaker met disrupties dan C-level
Crisiscommunicatie in een steeds complexere wereld
NBBU: SER-akkoord leent zich voor voortzetten gesprekken uitzend-cao
Cloud-native architectuur vereist andere applicatiebeveiliging
De gevaren van het lekken van persoonlijke gegevens en wat u ertegen kunt doen
meer top 10