zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Geen nieuwe werknemers te vinden? Recycle uw oude!

24 april 2007 - Werkgevers die niet aan nieuw talent kunnen komen, moeten zich richten op hun oud talent. Door de krappe arbeidsmarkt is het zinloos en zonde van de tijd te werven naar nieuw talent dat moeilijk te vinden is. "Het werven van oud medewerkers met een beter aanbod dan hun huidige werkgever is een perfecte oplossing." meent Nico Taal van HRM automatiseerder Allshare.
 Lees verder...   14 reacties
 

Slechthorende vaker ziek

24 april 2007 - Slechthorende werknemers melden zich vaker ziek dan hun collega's met een goed gehoor. Dit komt omdat ze vaker vermoeid zijn en dat kan weer leiden tot burn-out en uitval. Een en ander blijkt uit het onderzoek 'Moe van het werk' van de Universiteit Maastricht en en adviescentrum Viataal.
 Lees verder...   1 reactie
 

PZ is toe aan verandering

23 april 2007 - Hoewel managers en directie nog steeds vaak vinden dat PZ te veel tijd besteedt aan zijn eigen modellen en tabellen, is de afdeling inmiddels wél verantwoordelijk voor een vijfde van de bedrijfswinst. Het is dus geen overbodige luxe werk te maken van PZ!
 Lees verder...   5 reacties
 

Topmanager mijdt training

23 april 2007 - Veel topmanagers hebben een nogal ambivalente houding ten opzichte van hun eigen opleidings- en ontwikkelingsbehoefte. Uit onderzoek van de Novations Group blijkt dat van alle werknemers de top het minst geneigd is een training te volgen.
 Lees verder...   2 reacties
 

Preventieve coaching loont

23 april 2007 - Medewerkers ervaren na preventieve coaching minder problemen in de werk/privé balans en raken minder vermoeid. Hun arbeidstevredenheid neemt toe en de kans op burn-out vermindert. Dat concludeert onderzoeker Duijts, epidemioloog van de Universiteit van Maastricht. Zij onderzocht de effecten van Preventieve Coaching op verzuim.
 Lees verder...   14 reacties
 

HR- en topmanager stellen verschillende prioiteiten

20 april 2007 - HR-professionals die denken dat ze zich alleen bezig moeten houden met personeelsontwikkeling hebben het mis. Topmanagers hebben liever dat ze ervoor zorgen dat het personeel goede klantrelaties weet op te bouwen en te onderhouden. En dat is de niet het enige punt waarom HR en de top van mening verschillen, zo blijkt uit onderzoek van The Ken Blanchard Companies.
 Lees verder...   3 reacties
 

Geslijm bij baas wekt grote ergernis

20 april 2007 - Bijna de helft van het personeel noemt collega's die proberen een wit voetje te halen als de grootste ergernis op de werkvloer. Dat blijkt uit een steekproef van vacaturesite Jobtrack.nl. Voor bijna een kwart van de werknemers is onderling geroddel de grootste irritatie op kantoor. Een kleine twintig procent stoort zich het meest aan collega's die doen alsof ze onmisbaar zijn.
 Lees verder...   3 reacties
 

Helft managers vergat secretaressedag

20 april 2007 - Bijna de helft van de Nederlandse bazen is vergeten dat het secretaressedag was. Dat blijkt uit een onderzoek van een cadeausite onder 700 werkgevers. Dit terwijl de derde donderdag van april al sinds 1989 is bedoeld om secretaresses een blijk van waardering voor hun inzet te geven.
 Lees verder...   4 reacties
 

Scholen laten het afweten bij stagebegeiding

19 april 2007 - Bedrijven beoordelen de stagebegeleiding vanuit scholen met een 5.4. Dit blijkt het Nationale Stageonderzoek 2006 gehouden door Stageplaza.nl. Van de ondervraagden vindt 22 procent dat er te weinig begeleiding is vanuit de scholen. Bedrijven gaven hun slechte beoordeling omdat scholen maar weinig betrokken zijn bij de stage van de studenten.
 Lees verder...   11 reacties
 

Managementtalent begint met passie

19 april 2007 - Getalenteerde werknemers zijn broodnodig maar meteen heel erg schaars. De Stichting Young Captain Nederland wil daarom de ontwikkeling van nieuw talent bevorderen. Stimuleren van passie moet hiertoe bijdragen. Volgens de stichting moet daar bovendien al op de middelbare school mee begonnen worden.
 Lees verder...   1 reactie
 

Fraudeur is alom vertrouwde mannelijke topmanager

18 april 2007 - De typische bedrijfsfraudeur blijkt een alom vertrouwde mannelijke manager, soms zelfs de CEO, en pleegt niet minder dan 20 ernstige frauduleuze misdrijven gedurende vijf jaar of langer. En dus niet die relatief jonge werknemer die eenmalig zijn kans schoon ziet, zoals vaak gedacht wordt.
 Lees verder...   10 reacties
 

Goede manager heeft meer dan MBA

18 april 2007 - Een MBA is een prima basis voor een goede carrière, het is geen garantie voor een baan als topmanager. Slechts één op de vijf CEO's vindt dat een MBA mensen echt voorbereid op de uitdagingen waar managers in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van werving- en selectiebureau Egon Zehnder International.
 Lees verder...   5 reacties
 

Werknemer en manager door hele andere dingen geprikkeld

18 april 2007 - Leidinggevenden proberen medewerkers vaak te motiveren met initiatieven die niet altijd aansluiten bij de persoonlijke drijfveren van hun medewerkers. Dit is de belangrijkste conclusie van een onderzoek van Reynaarde Personeelsdiensten, uitgevoerd door studenten van Hogeschool Utrecht.
 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijven beantwoorden e-mail niet meer

17 april 2007 - Steeds minder bedrijven nemen de moeite om e-mails te beantwoorden. Dat blijkt uit jaarlijks onderzoek van het Amerikaanse bureau van Hornstein Associates. Slechts de helft van de onderzochte bedrijven vindt het momenteel nodig om mail te beantwoorden. Vijf jaar geleden lag dat percentage nog op 68 procent.
 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1228 1229 1230 1231 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10