zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Carrièrevrouwen vaker aan de drank

3 maart 2004 - Hoger opgeleide vrouwen drinken stukken meer alcohol dan lager opgeleide seksegenoten. Volgens een Brits onderzoek kijkt een op de zeven carrièrevrouwen in Groot-Brittannië te vaak te diep in het glaasje. Ook in Nederland ligt het percentage van vrouwen dat veel drinkt twee keer zo hoog bij carrièrevrouwen.

 Lees verder...   Reageer
 

Verzenders van reclame-email gaan vrijuit

3 maart 2004 - Minister Donner van Justitie pakt computercriminaliteit, waaronder het versturen van spam, hard aan, maar laat reclamemail die niet als doel heeft computers te verstoren ongemoeid.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander Jeroen van der Veer hoogste baas Shell

3 maart 2004 - De topman van energieconcern Koninklijke Olie/Shell Groep Philip Watts is opgestapt. De Nederlander Jeroen van der Veer volgt hem op en wordt daarmee de hoogste baas van het totale concern.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmannen in de VS zijn optimistisch

3 maart 2004 - Amerikaanse ceo's zijn positief gestemd en kijken met vertrouwen naar het komende half jaar. Bijna 90 procent van de topmannen verwacht dat de vraag naar hun producten de komende zes maanden zal aantrekken.

 Lees verder...   Reageer
 

Investeren in internetbedrijven weer populair

3 maart 2004 - Beleggen in internetbedrijven begint na de hype aan het begin van deze eeuw weer zeer populair te worden. Zoekmachine Google heeft een geschatte jaarwinst van 350 miljoen euro en een beurswaarde van 15 tot 20 miljard euro.

 Lees verder...   Reageer
 

Nu ook internetadressen met leestekens mogelijk

2 maart 2004 - Internetadressen kunnen sinds maandag leestekens als de umlaut (ä) of de accent grave (é) bevatten. Dit heeft de website van het Duitse Tagesschau gemeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Drie hindernissen bij klantgedrevenheid

2 maart 2004 - Van de Fortune top-100 bedrijven claimt 80 procent 'klantgedreven' te werk te gaan. Diezelfde klant kan dagelijks beoordelen of dit allemaal holle retoriek is of waarheid. Om daarna met de voeten te stemmen.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips om uw charisma te ontwikkelen

1 maart 2004 - Moet u knap zijn om charisma te kunnen hebben? Nee! En nog beter nieuws: u kunt uw eigen charisma positief beïnvloeden. Dat stelt Michel Hoetmer op de website van SalesQuest.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwste mobiele telefoons gevoelig voor computervirussen

29 februari 2004 - De nieuwste generatie mobiele telefoons kunnen het doelwit vormen van computercriminelen. In feite zijn alle apparaten met een chip, een zend- en een ontvangfunctie gevoelig voor misbruik, vooral als deze met het internet verbonden zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

Code-Tabaksblat nu officieel in werking

29 februari 2004 - Het kabinet neemt de aanbevelingen van de commissie-Tabaksblat over en heeft de code van de commissie aangewezen als gedragscode voor beursgenoteerde bedrijven. Vennootschappen moeten volgens Tabaksblat in hun jaarverslag aangeven in hoeverre de code wordt nageleefd.

 Lees verder...   Reageer
 

CWI verwacht oploop werkloosheid

29 februari 2004 - Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) verwacht dat de werkloosheid dit jaar nog stevig oploopt. Bestuursvoorzitter R. de Groot van het voormalige Arbeidsbureau rekent erop dat Nederland eind dit jaar ongeveer 800.000 werklozen telt.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers: cao's algemeen verbindend verklaren

26 februari 2004 - Een grote meerderheid van de werkgevers is positief over het algemeen verbindend verklaren van CAO's. Dat concludeert minister De Geus uit een onderzoek dat hij woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

 Lees verder...   Reageer
 

Voorrangspositie Belastingdienst bij faillissement mogelijk afgeschaft

26 februari 2004 - De voorrangspositie van de fiscus bij een faillissement is schadelijk voor de economie. Doordat de belastingdienst als eerste mag plukken, verkeren Nederlandse bedrijven te lang in surséance van betaling en kunnen moeizaam een doorstart maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Amerikaanse senioren 'smeken' om advertenties

26 februari 2004 - Opmerkelijk: De Amerikaanse ouderenorganisatie AARP voert campagne om de reclamewereld en het adverterend bedrijfsleven op te roepen meer aandacht te besteden aan vijftigplussers. Deze groep heeft jaarlijks 400 miljard dollar te besteden en groeit ieder jaar met 4 miljoen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1227 1228 1229 1230 1356 volgende >
Kiest men voor een goedkoper kerstpakket?
reacties
Een op de tien heeft liever heteroseksuele collega dan LGBT-collega (1) 
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk (2) 
Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht (1) 
Leeftijd speelt grote rol bij volgen van cursussen (1) 
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk (1) 
Online sector blijkt crisisbestendig tijdens coronapandemie (1) 
Vertrouwen in arbeidsmarkt bereikt laagste punt sinds 2016 (1) 
top10
Kosteloos een ontwikkeladvies volgen vanaf nu mogelijk
Burn-out-behandelingen zelden effectief; tijd voor keurmerk
Praktische tips voor managen op afstand
Aanzienlijk minder krimp
Klantbeleving opnieuw uitvinden in een wereld van social distancing
Cybersecurity: van plan naar executie
Merendeel werknemers ervaart discriminatie; werkgever doet weinig
Eén op vijf vacatures in gezondheidszorg onvervulbaar
'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'
Herstel vacaturetrend zet verder door
meer top 10