zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Negen tips om slimmer te netwerken

27 juni 2007 - Je bent wie je kent. Naast al die fraaie USPs die u te bieden heeft,is zakendoen nog altijd ook een kwestie van gúnnen. Of het nou is om een klant binnen te halen of een mooie carrièrestap te maken: netwerken is een must.
 Lees verder...   6 reacties
 

Stilteritueel schroeft bedrijfsresultaten omhoog

27 juni 2007 - Elke ochtend samen een stilteritueel of ontbijten met het hele bedrijf zorgt voor betere resultaten, zo stelt Bjørn Aris van trainings- en adviesbureau Return on People. Rituelen zorgen allereerst voor een saamhorigheidsgevoel. Met name voor detacheerders is dit een belangrijke tool om de verbondenheid vast te houden wanneer werknemers gedetacheerd zijn.
 Lees verder...   Reageer
 

Marketeer te voorzichtig op online sociale netwerken

26 juni 2007 - De meeste marketeers hebben nog geen idee hoe ze moeten omgaan met de ontwikkelingen op het gebied van online sociale netwerken. Dat blijkt uit consumentenonderzoek van MarketResponse. De uitkomst: ze worden gebruikt door consumenten, maar nog niet door marketeers.
 Lees verder...   4 reacties
 

Werven met assessment levert beste resultaten op

26 juni 2007 - Voor de werving van high potentials levert een assessment beduidend meer rendement op dan een competentiegericht interview, laat staan dan een informatief gesprek. Dit stelt Jeroen Seegers, Practice Area Leader Attract & Asses and Develop bij Right Management. Volgens hem is de kans dat iemand juist wordt beoordeeld via een assessment twee tot vijf maal zo groot als via traditioneler methoden.
 Lees verder...   10 reacties
 

Controllers tevreden zolang ze kunnen leren

26 juni 2007 - Controllers zijn erg tevreden met hun vak én hun functioneren. Ook zijn ze, ondanks het feit dat fulltime werken nog altijd de norm is, in overgrote meerderheid zeer tevreden over de balans tussen werk en privé. Opvallend is verder dat controllers vooral voor een baan kiezen om te kunnen leren. Met andere woorden: controllers zijn tevreden, zolang ze zich kunnen blijven ontwikkelen.
 Lees verder...   Reageer
 

Duurzaam werken verantwoordelijkheid werkgever

25 juni 2007 - Het verzorgen van een duurzame werkomgeving wordt vooral gezien als de verantwoordelijkheid van de werkgever. Dit blijkt uit een onderzoek dat Blauw Research heeft gedaan onder werkende Nederlanders, in opdracht van OVG Projectontwikkeling uit Rotterdam. Slechts 5,8 procent van de werknemers rekent duurzaam werken tot de eigen verantwoordelijkheid.
 Lees verder...   1 reactie
 

Corporate website biedt nog volop wervingskansen

25 juni 2007 - In de krappe arbeidsmarkt laat de helft van de Nederlandse bedrijven een grote kans liggen om nieuw personeel te werven. Dit blijkt uit het HRpraktijk Panel-onderzoek onder 1075 P&O-functionarissen. Hoewel 98 procent van de respondenten over een website beschikt, kan een kandidaat slechts bij de helft hiervan een profiel of cv achterlaten.
 Lees verder...   Reageer
 

Dik personeel: aanpakken of niet?

25 juni 2007 - Werkgevers en de vakbeweging gaan zich buigen over de vraag of en hoe zij overgewicht op de werkvloer moeten aanpakken. Morgen zullen werkgeversorganisatie VNO-NCW en de vakcentrale FNV in het kader van het Convenant Overgewicht bespreken wat zij kunnen doen om problemen voor en door dik personeel te voorkomen en te verminderen.
 Lees verder...   3 reacties
 

Fraude vergt sterke regie management

22 juni 2007 - Het management moet in geval van fraude voorkomen dat accountants en advocaten de regie overnemen, aldus Ahold-bestuurslid Peter Wakkie. Wakkie spreekt uit ervaring, als chief corporate governance counsel moest hij immers de ontstane juridische problemen bij Ahold in de VS saneren.
 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven doen massaal concessies bij aannemen personeel

22 juni 2007 - Nederlandse bedrijven zijn massaal bereid medewerkers aan te nemen die niet voldoen aan de eisen. Vanwege de krapper wordende arbeidsmarkt doen zij water bij de wijn bij de werving van personeel. Dit blijkt uit het HRpraktijk Panel-onderzoek dat onder ruim duizend P&O'ers is gehouden.
 Lees verder...   12 reacties
 

Blackberry risico voor bedrijf

22 juni 2007 - De Blackberry is hét speeltje bij uitstek voor elke manager. Er kleeft echter een gevaar aan het handige communicatieapparaat: berichten kunnen makkelijk onderschept worden. Veligheidsdiensten zijn dan ook niet happig op het verzenden van belangrijke informatie via de Blackberry. Ook bedrijfsspionage ligt op de loer.
 Lees verder...   3 reacties
 

Klassiek management heeft langste tijd gehad

21 juni 2007 - Management zal niet blijven bestaan in zijn huidige vorm. Dat zegt Johan Peter Paludan van het Copenhagen Institute for Futures Studies. Deze futuroloog geeft daarvoor drie redenen op: automatisering, de behoefte aan empathisch management en de toegenomen mobiliteit van werknemers.
 Lees verder...   9 reacties
 

Talentmanagement grootste uitdaging voor Europese manager

21 juni 2007 - Geconfronteerd met zowel vergrijzing als een nijpend tekort aan hoog opgeleid personeel, moeten HR-managers zich de komende acht jaar meer dan ooit bezighouden met de vragen hoe ze goed personeel kunnen aantrekken en behouden.
 Lees verder...   10 reacties
 

Bijna kwart Nederlanders wil andere functie-invulling

20 juni 2007 - 22 procent van de Nederlandse werknemers geeft aan een andere invulling van de functie te willen. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group in het kader van de wervingscampagne 'ikwilhetanders.nl' van Manpower Professional om nieuwe collega's aan te trekken, onder ruim 900 werkenden.
 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1219 1220 1221 1222 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10