zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Belangengroepen massief in de verdediging tegen Hoogervorst

25 februari 2002 - De vakbonden zijn woedend op staatssecretaris Hoogervorst. Volgens FNV en CNV zijn zijn vroegtijdige uitgelekte plannen om ziektegeld niet langer tot 100 procent aan te vullen stuitend.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten weigeren steeds vaker medewerking aan marktonderzoek

24 februari 2002 - Veel consumenten weigeren nog langer aan marktonderzoeken deel te nemen. Uit een Amerikaanse studie van de Council for Marketing and Opinion Research (CMOR) uit 2001 bleek dat 45 procent van de respondenten het voorgaande jaar geweigerd had aan een marktonderzoek deel te nemen.

 Lees verder...   Reageer
 

Ook hoogleraren en artsen kritiseren WAO-akkoord

24 februari 2002 - Een aantal bedrijfsartsen en hoogleraren heeft in een open brief zware kritiek geleverd op het WAO-voorstel van de Sociaal Economische Raad (SER). Vooral de scherpe grenzen die de SER trekt tussen verschillende groepen WAO'ers liggen onder vuur.

 Lees verder...   Reageer
 

Overnames uit de jaren negentig worden massaal teruggedraaid

24 februari 2002 - Veel ondernemingen willen bedrijven die ze in de jaren negentig hebben gekocht, weer kwijt. Van de grote overnames die destijds plaatsvonden, wordt op het ogenblik ruim tweederde teruggedraaid.

 Lees verder...   Reageer
 

Imagomakers hebben slecht imago

21 februari 2002 - De PR-sector -Public Relations- heeft een smoezelig imago. Een onderzoek in de VS van de Council of PR Firms onder duizend volwassenen toont aan dat PR als een duister vakgebied wordt gezien.

 Lees verder...   Reageer
 

'Accountantsverklaring is waardeloos'

21 februari 2002 - Een accountansverklaring zegt helemaal niets over de jaarrekening van een bedrijf en heeft dan ook geen enkele waarde. Accountants zijn vergelijkbaar met cipiers, die betaald worden door de gevangenen.

 Lees verder...   Reageer
 

Sponsored magazines goed voor klantrelatie

21 februari 2002 - Steeds meer bedrijven geven hun eigen tijdschrift uit, omdat het een ideaal medium is om het klantcontact te intensiveren. Maar om een succesvol sponsored magazine uit te geven, moet wel aan een tweetal voorwaarden worden voldaan.

 Lees verder...   Reageer
 

BV Nederland dreigt weer in de rode cijfers te belanden

20 februari 2002 - Het Centraal Planbureau (CPB) gaat er van uit dat Nederland in 2003 opnieuw in de rode cijfers terecht komt. Dat blijkt uit voorlopige berekeningen van het planbureau over de economische ontwikkelingen in 2002 en 2003.

 Lees verder...   Reageer
 

Eind in zicht voor geldverslindende Melkert-banen

20 februari 2002 - De Melkertbaan en andere vormen van gesubsidieerde arbeid lijken definitief op hun retour. Werkgeversorganisaties, vakbonden en kroonleden in de Sociaal-Economische Raad (SER) hebben in een werkgroep overeenstemming bereikt over het afschaffen van de zogeheten I/D-banen en de WIW-regeling voor langdurig werklozen.

 Lees verder...   Reageer
 

FNV in actie tegen de wereld voetbalbond FIFA

20 februari 2002 - De Landelijke India Werkgroep (LIW), de FNV en de Schone Kleren Kampagne (SKK) zijn een emailcampagne begonnen tegen vandaag de internationale voetbalbond FIFA en de fabrikanten van sportartikelen. De campagne richt zich op de productie van sportartikelen zonder schending van arbeidsrechten en zonder kinderarbeid.

 Lees verder...   Reageer
 

Agressie door computers en internet

20 februari 2002 - Trage internetverbindingen of slecht werkende websites zetten aan tot agressie op het werk. Meer dan de helft van de duizend ondervraagde personen geeft aan regelmatig in woede uit te barsten en gefrustreerd achter het beeldscherm te zitten.

 Lees verder...   Reageer
 

Te koop: congres.nl en uitzendbureau.nl

19 februari 2002 - Belangstellenden kunnen zich vanaf 27 februari inschrijven voor 226 '.nl'-domeinen die nu nog geblokkeerd zijn. Het gaat daarbij om de zogeheten generieke domeinnamen, zoals autosport.nl, congres.nl, journalisten.nl, makelaars.nl, restaurant.nl en uitzendbureau.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB'ers vinden consultants te duur of te traag

19 februari 2002 - Nederlandse ondernemers zijn niet tevreden over het aanbod van adviezen. Commerciële adviezen zijn vaak te duur, niet-commerciële adviezen bij branche-organisaties of de Kamer van Koophandel zijn vaak te traag.

 Lees verder...   Reageer
 

Early adopters zijn altijd dezelfde mensen

19 februari 2002 - Early Adopters -consumenten die 'in' zijn voor nieuwe producten en diensten- zijn een onmisbare wegwijzer voor marketeers. Goed nieuws voor hen: het zijn altijd dezelfde mensen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1218 1219 1220 1221 1248 volgende >
reacties
40 procent werknemers ervaart grote afstand tot baas (1) 
Hoe je je kunt vertillen aan je coachende rol (1) 
Werkgevers worstelen met gespannen arbeidsmarkt (1) 
Solliciteren? Vertel uw persoonlijke verhaal (1) 
Haastige spoed is ook in de verkoop zelden goed (4) 
Hoe om te gaan met de kliek waarin ik ben beland? (1) 
Leaseauto gaat vaak mee op vakantie, behalve een elektrische (1) 
top10
De drie grootste uitdagingen in de transportsector en hoe u ze kunt aanpakken
Vier tips om jongeren te werven
Cultuurverandering grootste struikelblok voor managers bij AVG-compliance
Extra aflossing hypotheek leidt tot oververzekering overlijdensrisicoverzekering
Drie verschillen tussen investeerders in crowdfunding en crypto’s
Elektrische auto verzekeren nog altijd duurder
Scrum Masters gezocht: aantal vacatures groeit 65 procent
Endpoints zijn de kwetsbaarste schakel in het Industrial Internet of Things
Kwart werkgevers houdt geen rekening met werknemers tijdens hittegolf
Waarom vinden medewerkers mij kort door de bocht?
meer top 10