zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer momenteel niet wakker te krijgen

21 december 2007 - De kortere dagen en de kou zorgen ervoor dat Nederlanders minder gemotiveerd op hun werk verschijnen. Bijna 45 procent van de werknemers slaapt in deze periode regelmatig door de wekker heen.

 Lees verder...   3 reacties
 

Nieuw jaar, opgeruimd bureau

21 december 2007 - Terwijl de ene helft van werkend Nederland na kerst en oudjaar vrij neemt, grijpt de andere helft deze rustige weken aan om eindelijk eens te doen waar nooit tijd voor lijkt te zijn: het opruimen van de onoverzichtelijke werkplek.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager is managen verleerd

20 december 2007 - In veel bedrijven is sprake van undermanagement: gebrek aan dagelijkse leiding, regie, feedback en support voor medewerkers van hun directe leidinggevenden. Veel managers besteden hier zo weinig tijd aan dat ze het eigenlijk verleerd zijn.

 Lees verder...   1 reactie
 

Europese marketeer maakt de balans op

20 december 2007 - Europese marketeers hebben steeds minder controle over de traditionele 4 p’s in marketing. Respectievelijk 30 en 21 procent hebben het gevoel het nog in de hand te houden. Vooral de laatste twee p’s, prijs en promotie, ontglippen de marketeers.

 Lees verder...   Reageer
 

Elf fiscale wijzigingen in 2008

20 december 2007 - In 2008 voert de overheid een aantal fiscale wijzigingen door. Financieel Management presenteert alvast een kort overzicht.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kerstperiode excuus om niet te betalen

20 december 2007 - Veel kerstpakketten worden dit jaar te laat betaald, zo voorspelt Edwin Merk, commercieel directeur van OnGuard. Ruim de helft van de debiteurenbeheerders verwacht betalingsachterstanden tijdens de kerstperiode.

 Lees verder...   5 reacties
 

Verandermanager of ict-directeur? CIO mag het zeggen

20 december 2007 - Een CIO moet in 2008 kiezen tussen twee verschillende rollen, die van veranderingsmanager of ict-directeur. De veranderingsmanager heeft veel contact met de business, de algemeen ict-directeur zorgt er voor dat de ict blijft draaien.

 Lees verder...   1 reactie
 

Teamgeest belangrijker dan IT-kennis

19 december 2007 - Managers vinden communicatieve vaardigheden en kunnen samenwerken belangrijker dan ict-kennis. Het grootste deel van de managers denkt dat dit de komende tien jaar niet zal veranderen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Bedrijven overstag voor MVO-verslag

19 december 2007 - Maatschappelijk verantwoord ondernemen hield vroeger niet meer in dan werknemers stimuleren geen troep op straat te gooien of vrijwilligerswerk te doen. Maar dat is nu wel anders.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemers straffen is een hele kunst

19 december 2007 - Leidinggevenden zijn niet alleen terughoudend in het corrigeren van werknemers, interventies worden bovendien vaak slecht uitgevoerd. Meestal stelt de leidinggevende het gesprek te lang uit en is de werknemer dus verbaasd dat zijn schijnbaar geaccepteerde gedrag ineens bestraft wordt.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer verwacht extraatje van baas

19 december 2007 - Een cadeau of dinerbon of zelfs een bonus: steeds meer werknemers verwachten aan het eind van het jaar 'iets extra's' van hun werkgever. Vier op de vijf werknemers rekenen dit jaar op een kerstpakket. Ook verwachten veel meer mensen dan in voorgaande jaren dat ze in het nieuwe jaar meer salaris krijgen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Top tien goede voornemens van werkend Nederland

19 december 2007 - Werkenden hebben een nieuwe prioriteit voor 2008. Voor het eerst staat 'jezelf ontwikkelen' bovenaan het lijstje van goede voornemens. Het nieuwe streven heeft 'ontstressen en jezelf minder druk maken' van plaats één naar plaats twee gestoten in de top tien van 'goede voornemens'.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zeven tips voor seniorenmarketing die jongeren niet afschrikt

18 december 2007 - Het toepassen van seniorenmarketing is mogelijk zonder dat daarbij jongere doelgroepen verstoten of afgeschrikt worden. Daarom heeft Elsevier Retail zeven tips om seniorenmarketing op een goede manier toe te passen.

 Lees verder...   Reageer
 

Fileleed drijft werknemers naar andere baan

18 december 2007 - Door het dagelijkse fileleed denkt bijna een kwart van de werknemers op dit moment na over een andere baan, dichter bij huis. Dat meldt Zibb naar aanleiding van het WoonKennis Jaarrapport 2007, een onderzoek onder ruim 6000 Nederlanders.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1180 1181 1182 1183 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10