zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zakenwereld massaal aan de alcohol

28 december 2007 - "Alcoholisme is het grootste probleem binnen de City in Londen. Op Wall Street is het niet veel beter, hoor ik van mijn Amerikaanse collega's."' Aan het woord is Neil Brener, consultant psychiater voor de Londense Priory Psychiatric Hospitals Group, op Express.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Europese manager gelooft dat aarde nog te redden is

28 december 2007 - 59 procent van alle bedrijfsleiders in Europa gelooft dat de strijd om de aarde te redden nog geen verloren zaak is. Alleen Duitsers houden er een andere mening op na: 86 procent denkt dat de opwarming van het klimaat niet meer kan gestopt worden.

 Lees verder...   3 reacties
 

Vier voordelen van Nederland op ict-gebied

28 december 2007 - Goede mogelijkheden voor startende bedrijven, lagere communicatiekosten en kwalitatief hoger onderwijs. Op die concurrentiepunten scoort Nederland op ict-gebied beter dan landen als Denemarken en Zweden. Dat stelt Cisco na eigen onderzoek in aanvulling op de Network Readiness Index.

 Lees verder...   Reageer
 

Schrikbarende toename privé mailen, bellen en surfen onder werktijd

28 december 2007 - Na jaren van afname is het privé mailen, bellen en surfen onder werktijd het afgelopen jaar onverwacht tot ongekende hoogte gestegen. Waar vorig jaar nog 3,9 uur per week besteed werd aan oneigenlijk gebruik van bedrijfsmiddelen, is dat dit jaar toegenomen tot 4,9 uur

 Lees verder...   22 reacties
 

Recordbonus voor topman Goldman Sachs

27 december 2007 - Lloyd Blankfein, topman van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, heeft een eindejaarsuitkering ontvangen van 67,9 miljoen dollar (47,2 miljoen euro), de hoogste bonus ooit op Wall Street.

 Lees verder...   Reageer
 

Kantooraffaires aan banden met liefdescontract

27 december 2007 - Steeds meer bedrijven laten werknemers liefdescontracten sluiten waarmee ze beloven een relatie op de werkvloer zonder haat en nijd af te sluiten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Man krijgt duurdere auto en hogere bonus

27 december 2007 - Het verschil tussen mannen en vrouwen vertaalt zich niet alleen in een hoger salaris voor de man. Het mannelijke geslacht mag zich ook beroepen op een duurdere auto van de zaak én een hogere bonus

 Lees verder...   5 reacties
 

Vier drivers voor strategische merkheroriëntatie

27 december 2007 - Over sommige merken heeft bijna iedereen hetzelfde gevoel en mening. Denk: Apple, NS, Ikea, Aldi, Nike, Etos, B&O, Jaguar en KPN. Hoe gedragen deze merken zich naar de klant? Blijven ze binnen het referentiekader of breken ze uit? Welke strategie gebruiken ze?

 Lees verder...   1 reactie
 

Machtig netwerk is grootste kracht MBA

24 december 2007 - Niet de kennis of de titel, maar het machtige netwerk dat Master of Business Administration oplevert, vormt de kracht .De beste business schools zorgen dat hun studentenpopulatie gemengd en internationaal is en bieden tijd en mogelijkheden om te netwerken.

 Lees verder...   Reageer
 

Tijdsdruk slecht voor kwaliteit denkwerk

24 december 2007 - Tijdsdruk blijkt een negatief effect te hebben op de kwaliteit van denkwerk. Werkdruk en snelheid gaan immers ten koste van de aandacht die nodig is om te denken, te overdenken, creatief te zijn en te leren.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kerstcadeau gevaar voor IT-beveiliging

24 december 2007 - 56 procent van de IT-managers verbiedt het gebruik van elk niet-geautoriseerd extern apparaat (MP3-spelers, PDA’s, USB sticks, etc), maar de helft van deze IT-managers stelt eveneens dat werknemers helemaal geen rekening houden met deze richtlijnen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Nieuwe werknemer financieel in de watten gelegd

21 december 2007 -  Veel organisaties voelen zich momenteel gedwongen nieuwe medewerkers via extra salaris binnen te halen. Bovendien heeft 70 procent van de grotere organisaties de indruk dat medewerkers opstappen juist vanwege het salaris.

 Lees verder...   Reageer
 

Reisvergoeding belangrijker dan pensioen

21 december 2007 - Een reisvergoeding is voor Nederlandse financials belangrijker dan een pensioenregeling. Andere trends zijn flexwerken, bonussen, kinderopvang en zorgverzekering.

 Lees verder...   Reageer
 

Vier kenmerken van succesvolle samenwerking financial-adviseur

21 december 2007 - Het managen van de relatie is van grote invloed op het succesvol inhuren van een consultant. Dit blijkt uit onderzoek van de Missouri-Columbia University en de Kansas State University naar het kiezen van consultants door financiële dienstverleners.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1179 1180 1181 1182 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10