zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer momenteel niet wakker te krijgen

21 december 2007 - De kortere dagen en de kou zorgen ervoor dat Nederlanders minder gemotiveerd op hun werk verschijnen. Bijna 45 procent van de werknemers slaapt in deze periode regelmatig door de wekker heen.

Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder bijna 400 respondenten. De lente en de herfst blijken de favoriete ‘werkseizoenen’. Naast de winter (38 procent) hebben de respondenten ook in de zomer weinig zin om te werken (35 procent). Vooral het voorjaar blijkt dus favoriet om veel werk te verzetten. In de winter staat het werknemers vooral tegen dat het al zo vroeg donker is (39 procent), maar ergernissen zitten ook in vertragingen in het verkeer (21 procent) en de kou (achttien procent). Slechts een vijfde van de werknemers vindt het een heerlijk seizoen. 



Chagrijnig

Martijn van der Neut, marketing manager bij NationaleVacaturebank.nl: "De winter begint nu echt te komen en dat heeft zo z’n effect op werkend Nederland. Als collega’s vooral in de ochtend minder scherp en wat chagrijniger zijn, doe je er goed aan dit vooral niet persoonlijk op te vatten." 

Geen excuus
Slechts vier procent van de werknemers is in de winter heel vroeg uit de veren, terwijl 45 procent door de wekker heen slaapt. Iets meer dan de helft heeft nergens last van en staat op dezelfde tijd op als in de zomer. "Het werk gaat gewoon door natuurlijk, korte dagen of niet. De winter is dan ook geen excuus om later op het werk te zijn. Misschien moeten werknemers de wekker eens verder van het bed zetten, zodat de snooze-knop minder vaak wordt ingedrukt," aldus Van der Neut.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager blijkt vroege vogel
 Bedrijven gebaat bij slaapbeleid
 Manager vindt weinig slapen stoer
 Goede nachtrust leidt tot meer werkplezier
 
 
reacties
 
Ron  |   | 
21-12-2007
 | 
09:11 uur
Een echt winterartikel zo voor de Kerstdagen.
Natuurlijk is het bekend dat daglicht en zonneschijn positiever werken dan deze wintertijden, maar ik heb zelf nooit iets gemerkt in de werklust en wakkerheid of slaperigheid van de mensen om mij heen.
Wanneer je het naar je zin hebt op je werk en daarin je creativiteit kan waarmaken, dan kan je dat in alle jaargetijden.
Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die na het lezen van dit artikel zullen zeggen, dat heb ik ook, nu weet ik waar het vandaan komt.
De NationaleVacaturebank moet dus alleen openstaan in de goede jaargetijden en in de herfst en winter het aan zijn concurrenten overlaten, die hebben daar geen last van.
Irma Essers  |   | 
24-12-2007
 | 
09:17 uur

Het lijkt mij beter in de winter de werktijden aan te passen, dit is ook een stuk gezonder voor iedereen, met gevolg, minder ziekteverzuim. Iedereen happy.
sjors langeveld hahaha  |   | 
8-01-2008
 | 
14:49 uur
hmm misschien de werktijden aanpassen. ik begin liever wat later, rond een uur of 10 en dan doorwerken tot half 7 of zo?? kan ook toch?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10