zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Trends in internetbeveiliging

31 december 2007 - Op het gebied van internetbeveiliging zijn ook in 2007 weer de nodige zaken de revue gepasseerd. Het meest in het oog springend was de inbreuk op gegevens, voornamelijk in de financiële wereld, werving & selectie en detailhandel.

Ook de introductie van Vista heeft de nodige inbreuken op gegevens met zich meegebracht, doordat hackers al snel gaten vonden in het systeem. 



Record

De hoeveelheid spam bereikte in 2007 opnieuw een recordhoogte van 70,5 procent, met name door de toename van pdf-spam. Moderne hackers zijn steeds geavanceerder en beter georganiseerd, met methodes die doen denken aan traditionele softwareontwikkeling. In het eerste halfjaar van 2007 steeg het aantal unieke phishing-sites met achttien procent. Misbruik van vertrouwde merken, het binnendringen van onbeveiligde computers door Bots en botnets, beveiligingslekken in plug-ins voor webbrowsers, betaling voor informatie over software-beveiligingslekken en de negatieve gevolgen van virtualisatie tartten daarnaast dit jaar de internetbeveiliging. 

Stijgende dreiging

De belangrijkste dreigingen voor 2008 vormen domeinkapers en typosquatters, die het met name ook op verkiezingskandidaten gemunt hebben. Verder zal het gedrag van bots verder tot wasdom komen en zullen zombie-netwerken steeds vaker phishing-sites hosten. Het aantal internetdreigingen zal blijven stijgen door de toenemende beschikbaarheid van webdiensten via een uniforme prestatiestandaard.


Bron: Documentwereld.nl, MD Weekly
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Windows Mobile niet zonder gevaar
 Internetgebruik gevaar voor veiligheid
 Manager vindt beveiliging niet belangrijk
 ICT-bedrijven vertrouwen beveiliging niet
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
31-12-2007
 | 
08:15 uur
Je kunt je er aan ergeren, maar voor de spam hebben we een spamfilter, phishing daar trappen we niet in. Wat mij het meeste zorgen baarde is het gebrek aan ethiek dat recruiters aan de dag legden door zonder enig gevoel van schaamte sociale netwerken af te zoeken naar kandidaten. Ook het googlen van medewerkers door managers is een van de kwalijke zaken dit jaar. Het gevolg is duidelijk, mensen gaan beter opletten met wat ze plaatsen op het internet.
Het is maar de vraag wat er gebeurt als de arbeidsmarkt minder onder druk komt te staan als volgend jaar de economie instort door de diverse overheidsmaatregelen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10