zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Waarom bazen niet voor rede vatbaar zijn

18 februari 2008 - Heeft u ooit wel eens het gevoel dat het onmogelijk is uw baas op andere gedachten te brengen? Dat kan wel eens kloppen. Psychologen hebben namelijk ontdekt dat macht mensen zelfverzekerder maakt en dus moeilijker om te praten.

Volgens een artikel in de Journal of Personality and Social Psychology, vertrouwen mensen in een machtspositie erg op hun eigen mening en zijn ze dus minder geneigd van standpunt te veranderen. Zet je diezelfde mensen echter in een positie waarin ze zich minder machtig voelen, dan is er wel een kans dat ze nieuwe ideeën gaan overwegen, aldus Pablo Briñol, hoofdauteur van het onderzoek en sociaal psycholoog aan de Universidad Autónoma de Madrid



Timing is cruciaal

Tijdens het onderzoek kwam uit rollenspellen naar voren dat mensen die zich minder machtig voelen meteen minder vertrouwen in hun eigen argumenten hebben. Maar niet alleen het machtsgevoel zelf speelt echter een rol, stelt Richard Petty, mede-auteur en hoogleraar psychologie aan de Ohio State University. Ook de timing is cruciaal. Komt de boodschap meteen na het moment waarop ze zich oppermachtig voelen, dan zijn ze het minst makkelijk te overtuigen van een andere mening dan hun eigen. Als mensen meteen na een indringende boodschap het gevoel krijgen macht te hebben, dan is de kans groot dat ze hun mening bijstellen: de boodschap krijgt op die manier immers een zeer positieve lading. 

Voorbeeld
Wilt u een loonsverhoging? Vraag dat dan niet in het kantoor van de baas, maar breng het onderwerp liever ter sprake in de kantine of ergens anders waar niks er aan herinnert wie de baas is. Doet u het toch in dat kantoor, probeer dan eerst iets te zeggen dat zijn of haar vertrouwen aan het wankelen brengt. Vertel bijvoorbeeld iets dat de baas nog niet weet. Zodra u vervolgens uw vraag te berde brengt, maak dan meteen daarop weer duidelijk dat uw baas degene is die de touwtjes in handen heeft. Op die manier wordt uw boodschap geassocieerd met een positief gevoel van macht en als u dan ook nog goede argumenten heeft, is de kans op overreding het grootst. 

Handelen
De onderzoekers trekken op basis van hun resultaten de stelling in twijfel dat macht op zichzelf corrumpeert. Macht geeft gewoon een onfeilbaar vertrouwen in de eigen mening en daar wordt dus naar gehandeld. Heeft iemand in een machtspositie negatieve gedachten, dan zal hij die eerder in de praktijk brengen dan iemand met minder macht die zich makkelijker laten beïnvloeden door tegengestelde argumenten. Andersom geldt echter ook dat machtige mensen hun positieve gedachten sneller omzetten in daden. Machtige mensen doen gewoon wat ze denken – of dat nu goed of slecht is.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Macht onthult het ware karakter
 Leidinggevende overschat zichzelf snel
 Machtsinzet topmanager bepaalt succes
 Macht en risico gaan hand in hand
 
 
reacties
 
NEDPOINT INNOVATIE  |   | 
19-02-2008
 | 
10:56 uur
ALS MENS ZIJNDE ZIJN WE TENSLOTTE ALLEMAAL EENDER EN GELIJK!
EN SAMEN MOETE WE ER WAT MOOIS VAN MAKEN!
DE EEN KAN NIET ZONDER DE ANDER!
HET GAAT OM RESPECT EN DAT JE EERLIJK MEKAAR RECHT IN DE OGEN KAN KIJKEN.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10