zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Uw baas dumpen? Doe het beschaafd!

6 mei 2008 - Hoewel boeken zijn volgeschreven over hoe u die baan kunt bemachtigen, is er weinig literatuur gewijd aan hoe u de baan die u niet meer wilt het best kwijtraakt. "Uw baan kunt u het best diplomatiek en met oog voor de toekomst opzeggen."

 Lees verder...   Reageer
 

Online carrièrebeurs rukt op

6 mei 2008 - Online carrièrebeurzen bestaan nog maar drie jaar, maar toch kiest nu al 37 procent van de werkzoekenden een online carrièrebeurs boven een traditionele. Dit maakt totaljobs.nl bekend bij de start van clickbeurs.nl, die deze maand voor de derde keer plaatsvindt.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes suggesties voor goede feedback

6 mei 2008 - Vage afspraken maken en kritiek uitstellen zijn niet handig. Feedback geven iets anders dan een lijstje afwerken met alle kritiekpunten, zegt auteur Jonas Rubrech. Volgens Rubrech bepaalt de manier waarop feedback gebracht wordt voor een groot deel of de ontvanger er iets mee doet.

 Lees verder...   Reageer
 

Europese topmanagers herzien strategie door dure Euro

6 mei 2008 - Het einde van de opmars van de Euro is nog niet bereikt. Een groot aantal Amerikaanse topmanagers verwacht zelfs dat de koers binnen afzienbare tijd de twee dollar zal overstijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Audit heeft wel degelijk toegevoegde waarde

6 mei 2008 - Heeft een audit toegevoegde waarde voor de onderneming? Onderzoek van professor Marleen Willekens van de KU Leuven en de Universiteit van Tilburg geeft antwoord. Ze keek naar de kwaliteit van de financiële verslaggeving en het bestaan en de intensiteit van een externe audit.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever wantrouwt thuiswerker nog steeds

5 mei 2008 - Het is echt geen altruïsme waardoor bedrijven steeds meer flexibele werkwijzen aanbieden, maar puur een manier om te overleven in de strijd om waardevol personeel aan te trekken, te behouden en te motiveren.

 Lees verder...   4 reacties
 

E-mail maakt meer kapot dan marihuana

5 mei 2008 - Voor veel werknemers is e-mail de laatste jaren één van de grootste veroorzakers van stress geworden. Uit onderzoek van de universiteit van Glasgow bleek bijvoorbeeld dat slechts weinigen de melding van een nieuw e-mailbericht kunnen weerstaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips voor de overstap van collega naar baas

5 mei 2008 - Eindelijk werpt al dat harde werken zijn vruchten af: u hebt die promotie in uw zak. Eindelijk kunt u de problemen aanpakken die u al jaren storen en uw eigen visie doorvoeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Toetsenbord is smeriger dan toiletbril

5 mei 2008 - Sommige toetsenborden van kantoor-pc's herbergen zoveel bacteriën dat gebruikers er goed ziek van kunnen worden. Dat blijkt uit een onderzoek van een Britse consumentenorganisatie, die haar eigen computers onder de loep nam.

 Lees verder...   1 reactie
 

Kennistest voor alle werknemers

5 mei 2008 - Iedere werknemer moet de kans krijgen om elke vijf jaar een kennistest te doen, die moet uitwijzen of hij of zij, én de werkgever, voldoende hebben gedaan aan extra scholing. Daarvoor pleit Mariët Hamer, fractievoorzitter van de PvdA.

 Lees verder...   1 reactie
 

CEO: wat moeten we eigenlijk met HR?

2 mei 2008 - Het is geen geheim dat Europa alles op alles zet om Amerika bij te benen op het gebied van productiviteit, reactiesnelheid en innovatie. Maar zelfs Amerika wordt bedreigd door opkomende economieën. De kern van het probleem? Mensen aantrekken en behouden.

 Lees verder...   2 reacties
 

Treinforens is gestresster dan gevechtspiloot

2 mei 2008 - Treinforensen ervaren meer stress dan gevechtspiloten in benade situaties. Dat stelt de Britse neuropsycholoog David Lewis. Bij een reiziger die een treincoupé betreedt, stijgen zowel de bloeddruk als de hartslag en verandert de gelaatsuitdrukking.

 Lees verder...   Reageer
 

Starters komen er niet in

2 mei 2008 - Banken, verzekeraars en accountantskantoren willen vaak geen starters. Maar door de deur voor deze groep gesloten te houden laten deze bedrijven veel kansen liggen, zegt Anne Wagenmans, HR-manager bij accountantskantoor De Keijzer Nipius & Co.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijf ligt drie dagen per jaar plat door ict-problemen

2 mei 2008 - Ict-problemen zorgen ervoor dat werknemers gemiddeld drie dagen per jaar niks kunnen doen. Het meest voorkomende probleem is een probleem met het netwerk. Gemiddeld kost het bijna twee uur om een ict-probleem op te lossen.

 Lees verder...   5 reacties
 
< vorige 1150 1151 1152 1153 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10