zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Starters komen er niet in

2 mei 2008 - Banken, verzekeraars en accountantskantoren willen vaak geen starters. Maar door de deur voor deze groep gesloten te houden laten deze bedrijven veel kansen liggen, zegt Anne Wagenmans, HR-manager bij accountantskantoor De Keijzer Nipius & Co.

Vooral het midden- en kleinbedrijf doen dit volgens haar. "Grote bedrijven hebben vaak speciale trajecten voor starters. Toch worden starters daarna vaak in ondergewaardeerde functies geplaatst. De kleine bedrijven laten de starters echter volledig links liggen, terwijl dezelfde bedrijven wel klagen over een tekort aan goed opgeleid personeel." Gebrek aan ervaring

De meest gehoorde klacht bij starters is dat ze niet worden aangenomen, omdat ze niet genoeg ervaring hebben. "Er zijn in Nederland grote groepen financieel specialisten die net starten op de arbeidsmarkt. Zij zijn op zoek naar een verdere inhoudelijke verdieping van hun vak, maar worden ondergewaardeerd op de arbeidsmarkt." Volgens Wagenmans is het de taak van de Nederlandse bedrijven om starters meer mogelijkheden te bieden. Vooral in een tijd van arbeidskrapte is dat noodzakelijk. "Natuurlijk vergt het veel tijd om iemand op te leiden zonder praktijkervaring, maar uiteindelijk heb je daar zelf profijt van. Doe je het niet, dan kom je jezelf op de lange termijn wel tegen, omdat je geen personeel kunt vinden." 

Tips voor starters

Wagenmans heeft nog een paar tips voor starters: "Zorg dat je tijdens je studie relevante stages loopt. En verdiep je in het bedrijf voordat je op sollicitatiegesprek gaat. Het is soms schokkend om te zien hoe weinig sollicitanten dit doen."


Bron: Metro, Business Compleet
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Starters verschillen enorm maar niet over toekomstverwachtingen
 Top zeven redenen waarom starters snel vertrokken zijn
 Stages spelen grote rol bij personeelswerving
 Starter niet pro-actief genoeg
 Zoveel zelfvertrouwen, zo weinig capaciteiten
 
 
reacties
 
Steven  |   | 
3-05-2008
 | 
15:13 uur
Het is onzin dat banken, verzekeringaars en accountantskantoren vaak niet op starters zitten te wachten. Ga voor de gein maar eens naar een van de vele carrieredagen en dan merk je dat, groot en MKB beide in deze periode van arbeidskrapte op jong talent zitten te wachten.
Henry J. Nieuwenhuizen  |   | 
6-05-2008
 | 
10:56 uur
Voor banken, verzekeraars en accountantskantoren herken ik deze observatie in het geheel niet. Ik zie dat zij juist graag met starters in zee gaan en zelfs al tijdens de stage een arbeidsovereenkomst aanbieden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10