zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Voorkom frustratie: ontdoe u van de nietsnutten

1 augustus 2008 - Een vijfde van de Britse werknemers loopt gefrustreerd rond op het werk. Waarom? Beklemmende bureaucratie, slecht management en gebrek aan innovatie en productiviteit. Meer dan de helft van de bedrijven blijkt bovendien niet effectief op te treden tegen mensen die ondermaats presteren.

Dat stelt Hay na onderzoek in twaalf landen. Veel te rigide regels, processen en procedures leiden ertoe dat werknemers geen kans krijgen om initiatief te nemen en dat problemen niet adequaat opgelost kunnen worden. De helft van de ondervraagden mogen geen cruciale beslissingen nemen en eveneens de helft zegt dat ze niet bij het besluitvormingsproces betrokken worden. Ook stelt Hay dat managers vaak niet in staat blijken functies zodanig in te richten dat het talent van hun medewerkers volledig tot zijn recht komt. 



Sfeer telt
Een slechte werksfeer blijkt de belangrijkste reden van alle frustratie. "Gefrustreerde werknemers zoeken allerlei manieren om beter te presteren en managers kunnen daar een belangrijke rol bij spelen. Ze kunnen bijvoorbeeld zaken die de productiviteit belemmeren en bureaucratische problemen uit de weg helpen ruimen en werknemers van de middelen, technologie, informatie en steun voorzien om goed te functioneren." 

Domino-effect
Nog een factor die een rol speelt in de frustratie van zoveel werknemers is dat veel bedrijven niks doen tegen personen die slecht presteren. "Deze personen blijven tolereren, vergroot de frustratie van de rest alleen maar. Als gevolg zullen ook zij zich minder hard inzetten en uiteindelijk misschien zelfs op zoek gaan naar een andere baan."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Let goed op de bedrieger in uw team
 Slechte prestaties zijn besmettelijk
 Acht manieren om mensen te managen
 Manager beďnvloedt werkdag medewerker enorm
 
 
reacties
 
Natasja Andringa  |   | 
7-08-2008
 | 
08:38 uur
Ik herken het fenomeen van nietsnutten op kantoor. Het geeft het gevoel af naar collega's die wel presteren dat het niets uitmaakt voor het belang van het bedrijf. Vreselijk demotiverend. Dit komt omdat het management de knoop niet doorhakt en dus slecht management. Ik heb bij een bedrijf gewerkt waar 1 persoon in het bijzonder zich zo handhaafde in het bedrijf door mooie praatjes en veel verpakking. Deze persoon had weinig werk aan de grootste klant. De specifieke vraag naar de producten was al duidelijk met een vooraf voorbereid portfolio programma. Dat programma was al door zijn voorganger verzorgd. Dit bedrijf heeft ook geen gestructureerd personeelsbeleid en dat blijkt ook wel. Anders was dit allang al 'getackled'.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10