zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vakantie en werk gaan niet samen

4 augustus 2008 - Vakantie en (het denken over) werk blijken minder goed samen te gaan dan over het algemeen wordt gedacht.  Zo ligt het voor de hand dat veel mensen de vakantie gebruiken om na te denken over het werk en de carrière. Nu blijkt de vakantieperiode daarvoor helemaal niet zo geschikt.

Dat blijkt uit antwoorden op enkele vakantiegerelateerde vragen op plezieropjewerk.nl. Slechts zeven procent van de respondenten gebruikt de vakantie specifiek voor dit doel. Maar liefst 83 procent denkt veel vaker na over de baan en de carrière en dus juist niet (alleen) tijdens de vakantie. Tien procent wil tijdens de vakantie helemaal niet over werk nadenken en concentreert zich op een goed boek met een drankje aan het zwembad. 



Bereikbaarheid

79 procent geeft op deze site aan niet bereikbaar te zijn op vakantie. Voor hen geldt het credo: vrij is vrij. Van de mensen die wel bereikbaar zijn voor het werk, geeft tien procent aan dat zelf niet te kunnen laten terwijl de resterende elf procent dat echt moet van de baas. 

Werkmail

Het thuis (of op vakantie) checken van de werkmail in de avonduren of op vrije dagen is veel meer ingeburgerd. 45 procent geeft aan regelmatig de werkmail te checken, terwijl acht procent dat heel af en toe tot vrijwel niet doet. In het informatietijdperk is het haast niet voor te stellen dat 47 procent van de werknemers thuis helemaal geen toegang kan krijgen tot de werkmail. Of dat een goede of slechte zaak is hangt af van het perspectief dat je hanteert. Voor werkgevers wellicht een gemiste kans maar voor werknemers heerlijk rustgevend. 

Loterij

Tot slot: wat zouden we doen als we een miljoen (of meer) in de loterij zouden winnen. 22 procent zou gaan rentenieren en in een warm land gaan wonen. Het hele werkconcept is aan hen niet besteed. De resterende 78 procent blijft wel werken. 41 procent blijft zijn of haar huidige baas trouw en blijft full- of parttime doorwerken. 36 procent gaat in dat geval een poging doen om als eigen baas het vermogen verder uit te bouwen. Reden voor menigeen om regelmatig aan een loterij mee te doen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zes vragen om uzelf te stellen op vakantie
 Klanten willen dag en nacht contact met u
 Nederlander blijft werken op vakantie
 Zes tips voor een optimale vakantie-werkbalans
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10