zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT-vacature staat langer dan een halfjaar open

1 augustus 2008 - Momenteel staat 40 procent van de ICT-vacatures langer dan een halfjaar open. Zeventien procent blijft zelfs langer dan een jaar onvervuld. Dit blijkt uit onderzoek van IT Job Board. Verder blijkt dat bijna driekwart van de ondervraagden momenteel openstaande ICT-vacatures heeft.

Bij 54 procent leidt het tekort tot overbelasting van de ICT-afdeling. Bijna een derde (30 procent) van de ondervraagden geeft zelfs aan dat de bedrijfsresultaten negatief worden beïnvloed door het gebrek aan goed ICT-personeel. 



Onvoldoende aanbod

Met name op uitvoerend niveau blijkt er een groot tekort aan de juiste mensen (68 procent). Op strategisch en managementniveau is 26 procent van de ICT-vacatures nog onvervuld. Ruim de helft van de ondervraagden (56 procent) wijt dit tekort aan onvoldoende aanbod van gekwalificeerde kandidaten in de ICT-sector.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werven via vacaturesite niet effectief genoeg
 Bedrijven doen concessies aan vacature-eisen
 Tien tips om ict'ers te behouden
 Schaarse ict'er niet beter beloond
 
 
reacties
 
M Leenaerts  |   | 
7-08-2008
 | 
19:08 uur
In theorie zijn er genoeg ICT'ers om de rollen binnen uw bedrijf op zich te nemen. Het is echter wel de kunst om te achterhalen waarmee zij bij uw concurrenten weg te lokken zijn, hoe zij over te halen zijn bij u te komen werken. Ik durf te beweren dat dit lang niet altijd een kwestie van een grote zak geld hoeft te zijn. Daarbij: wat kost het om een jaar lang onderbezetting op uw ICT-afdeling te riskeren?
RV  |   | 
14-09-2009
 | 
14:56 uur
Zolang bedrijven zich blijven blindstaren op de illusie dat ze ''kant-en-klare'' 'weg-werp-werknemers'' van straat af kunnen plukken, zonder ZELF te hoeven (en willen) investeren in hun personeel, vermoed ik dat het nog wel even duurt, voordat menig vacature ingevuld gaat worden. ;-)

De oplossing is dus simpel:
- Wees tevreden met ''Mister, Miss Right Now'' en leid deze zelf intern verder op, in plaats van te wachten tot ''Mister/ Misses Right'' langs naar je bedrijf komt lopen.

Deze schaarste aan ict-ers (en ander personeel) is al jarenlang voorspeld. Vanaf het jaar 2000 duiken er al geluiden op dat dit er aan zat te komen. En wat is met deze feiten gedaan? Niets! Dan zijn dit de blaren waar de industrie zelf op mag gaan zitten.

''Stop Whining and Take Action:''
Dus hou op met klagen, durf weer in de beschikbare mensen te investeren en begin om ze zelf op te leiden zoals jij ze hebben wilt

Vor niets gaat (gelukkig) de zon op.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10