zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Miljoenen hebben spijt van carrièrekeuze

4 september 2008 - Bijna de helft van alle werknemers zou een andere studie hebben gekozen als ze weten wat ze nu weten. Een vijfde vindt zelfs dat ze in de totaal verkeerde carrière beland zijn. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Kelly Research.

 Lees verder...   2 reacties
 

Uw populariteit staat of valt met het kerstpakket

4 september 2008 - Voor veel bedrijven is de zoektocht naar het juiste kerstpakket voor dit jaar weer begonnen. Werkend Nederland hecht hier dan ook veel waarde aan. Sterker nog, de verwachtingen zijn hoog gespannen. Zo blijkt uit een van Metrixlab in opdracht van Bongo.

 Lees verder...   2 reacties
 

ICT-manager weet personeel moeilijk te binden

3 september 2008 - Ondanks goede secundaire arbeidsvoorwaarden, het bieden van hogere salarissen en bonussen en opleidingsmogelijkheden heeft een ruime meerderheid van de ICT-managers (61 procent) moeite om het personeel te behouden.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager heeft geen geheimen voor thuisfront

3 september 2008 - De Nederlandse manager blaast thuis graag stoom af over het werk. 97,2 procent van de managers vertelt aan de eettafel over collega's, terwijl 99,3 procent met het thuisfront praat over hun eigen werkzaamheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Mensen ontslaan in zware tijden is helemaal niet zo slim!

3 september 2008 - De verleiding is soms groot om bij de eerste aanwijzingen dat er economisch zwaar weer op komst is, meteen in het personeelsbestand te gaan snijden. Maar dergelijke paniekreacties kunnen uiteindelijk duurder – en schadelijker – zijn dan proberen om de medewerkers aan boord te houden.

 Lees verder...   7 reacties
 

Vrouw mag niet té slim zijn

3 september 2008 - Hoogbegaafde vrouwen hebben het moeilijker dan hun mannelijke equivalenten. De buitengewone intelligentie en de bijbehorende talenten, mogelijkheden en ambities, staan namelijk haaks op het heersende ideaalbeeld van de vrouw.

 Lees verder...   11 reacties
 

Houdt u al een dagboek bij?

2 september 2008 - Managers zouden er goed aan doen een dagboek bij te houden met daarin hun persoonlijke reflecties op belangrijke beslissingen en die vervolgens regelmatig eens goed tegen het licht te houden.

 Lees verder...   Reageer
 

Jonge manager heeft moeite met oudere werknemer

2 september 2008 - Veel beginnende managers hebben moeite met het aansturen van oudere ondergeschikten. Veel van hen maken de fout om volledig op hun eigen visie te vertrouwen en meteen te willen scoren.

 Lees verder...   16 reacties
 

Bonus in ruil voor slechte prestaties

2 september 2008 - Is het inderdaad nodig flink in de buidel te tasten voor een goed presterende manager? Patterson Associates ging op onderzoek. Wat bleek? Het maakt weinig uit of de top de hemel op aarde voorgeschoteld krijgt of juist niet.

 Lees verder...   6 reacties
 

Zeven stimulerende tips voor na die heerlijke vakantie

2 september 2008 - Het is september en bijna iedereen is inmiddels terug van de zomervakantie. Er moet weer gewerkt worden! Heeft u daar nou niet zoveel zin in? Computable zet zeven suggesties op een rij om toch weer fris en energiek aan de slag te gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Sociale aspecten bepalen zin in werk

2 september 2008 - Werknemers hechten vooral aan de sociale aspecten van het werk. De omgang met collega’s en een goede teamspirit op het werk zijn het allerbelangrijkste, naast een goede sfeer. Collegialiteit scoort daarmee hoger dan de inhoud van het werk en de uitdaging die dat biedt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Heeft u volgend jaar uw baan nog wel?

1 september 2008 - Met het oog op de economische ontwikkelingen, voorspelt professor David Blanchflower van de Bank of England dat tenminste 2.000 Britten de komende vier maanden op straat komen te staan. Daarmee zou de werkloosheid op het hoogste niveau sinds 1997 komen.

 Lees verder...   Reageer
 

Just-in-time-principe werkt ook bij talentmanagement

1 september 2008 - De huidige dynamische economische ontwikkelingen dwingen bedrijven immers om op een andere, flexibelere manier om te gaan met het werven en afstoten van medewerkers. Dat kan sterk verbeterd worden met het zogenaamde just-in-time-principe uit het supply chainmanagement, schrijft MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

`ìPhone nog niet klaar voor zakelijk gebruik`

1 september 2008 - De iPhone 3G is nog niet klaar is voor gebruik op de zakelijke markt. Dat stelt veiligheidsanalist Ken Dulaney van Gartner. Hij waarschuwt op MD Weekly dat het toestel onvoldoende veiligheid kan bieden voor het draaien van aangepaste applicaties.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1122 1123 1124 1125 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10