zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Immigratie wordt grote uitdaging voor managers

25 september 2008 - Nu het aantal werkenden in Westerse landen afneemt en bovendien vergrijst, zullen we de komende decennia geconfronteerd worden met de instroom van werknemers uit opkomende economieën – een volksverhuizing die niet zonder gevolgen zal blijven voor het personeelsbeleid en management.

Onderzoek van KPMG toont aan dat managers zich - dankzij de instroom van zowel geschoolde als ongeschoolde immigranten - voor moeten bereiden om een compleet nieuwe, internationale managementomgeving. "Wat we gaan zien is dat de plek van de pensionerende Babyboomgeneratie ingenomen gaat worden door Generatie Y. Hun aantal is echter veel kleiner; de overgebleven plaatsen zullen worden ingenomen door immigranten. Dat zegt Bernard Salt, partner bij KPMG Australië en auteur van het onderzoeksrapport. "Multinationals kunnen zich daar nu al op voorbereiden door diverse managementteams in het leven te roepen, personeel kennis te laten maken met andere culturen, effectief diversiteitsbeleid te voeren, op maar gesneden ontwikkelkansen te bieden en plaatselijk talent aan te trekken om buitenlandse vestigingen te leiden." 



Internationale beleving
Tegelijkertijd zullen landen in Afrika, Azie en Zuid-Amerika, waar een overschot aan personeel is, een uittocht zien van werkenden. "Het internationale werktoneel verandert. Werkenden zullen zich steeds meer tussen landen verplaatsen. Generatie Y heeft sowieso al een internationaal blikveld dankzij internet en het relatieve gemak van buitenlandse reizen. Die globale manier van denken nemen ze mee naar hun werkplek en ze staan veel meer open voor emigratie om hun carrièrekansen te vergroten."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Immigratie is niet de oplossing voor Europese vergrijzing
 Expattalent komt niet volledig tot zijn recht
 Xenofoob klimaat hindert groei
 Arbeidsmarkttekort bevordert internationale mobiliteit
 
 
reacties
 
Radjis RM Mohan  |   | 
25-09-2008
 | 
20:26 uur
het klopt dat vanwege de vergrijzing men personeel nodig zal hebben van andere landen, maar naar mijn inziens zijn de meeste landen tog niet ready om deze ontwikkelingen aan te kunnen of dan de realiteit te accepteren. ik als student en werkende in suriname. heb gesolliciteerd naar sommige ned en belgische bedrijven. antwoord wat je van hun krijgt is dat ze eerder mensen kiezen uit hun regio. als je weet dat je vroeg of laat krachten nodig gaat hebben van de opkomende landen, waarom beginnen je dan niet nu al mensen aan te nemen en ze te trainen.
E Geenen  |   | 
27-09-2008
 | 
13:21 uur
Laten we de leeftijdschalen in CAO's etc. afschaffelen en per functie een minimaal salaris vaststellen dan hebben we al die laagbetaalde toeloop niet meer nodig er is dan ook weer ruimte voor doorstroming.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10