zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

ICT-branche lijdt niet onder kredietcrisis

24 september 2008 -  De ICT-branche lijkt niet of nauwelijks gevolgen te ondervinden van de kredietcrisis. De budgetten en de vraag naar ICT'ers zullen ook het komende jaar verder toenemen, zo is de verwachting. Dit blijkt uit de meest recente ICT Barometer van Ernst & Young.

"De teneur over de gehele linie is veel positiever dan dat je momenteel zou verwachten," stelt Jacob Verschuur, directeur ICT Leadership van Ernst & Young. "Het lijkt erop dat ICT de onderscheidende factor is geworden in tijden dat de broekriem wordt aangehaald. Dit is het resultaat van een oorspronkelijk zeer conjunctuurgevoelige sector die sinds 2001 het kaf van het koren heeft weten te scheiden. De sector stuurt nu duidelijk op kwaliteit en innovatie en weet nu de gevolgen van de kredietcrisis redelijk probleemloos op te vangen." 



Vraag stijgt gewoon

Zo is de afgelopen twee maanden de vraag naar interne en externe ICT'ers net als voorgaande jaren per saldo 'gewoon' toegenomen. 88 procent van de bedrijven ziet het aantal interne ICT'ers groeien of gelijk blijven. Voor externe ICT'ers is dit 83 procent. Voor de komende twaalf maanden wordt binnen alle sectoren een stijging van het ICT- budget verwacht, zij het minder snel dan voorheen. In lijn met de budgetvoorspellingen geldt ten aanzien van de te verwachten investeringen in hard- en software en externe ICT- services dat de stemming nog altijd positief is, maar dat de bomen niet meer tot in de hemel groeien. 

Positief over toekomst
Met name de middelgrote en grote bedrijven in de diensverlenende sector zijn positief gestemd voor het komende jaar. "Wellicht zijn de kleinere bedrijven toch wat voorzichtig geworden met het huidige economische klimaat en door de voortdurende negatieve berichtgeving," denkt Verschuur. "De branche is gezond en de tien procent groei van het aantal harde bètastudenten aan de Nederlandse universiteiten dit jaar, geeft bovendien vertrouwen voor de toekomst."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Steeds meer ICT-investeringen ondanks geluiden over recessie
 Kredietcrisis heeft grotere gevolgen dan 11 september
 Kredietcrisis heeft domino-effect
 CEO schat IT op waarde
 
 
reacties
 
Matthijn  |   | 
24-09-2008
 | 
08:57 uur
Dat is goed nieuws. Maar... als iemand 12 maanden geleden had gezegd: ''Lehman Brothers gaat failliet, AIG wordt genationaliseerd, Freddie Mac en Fanny May ook en de rest van de grote banken dalen zo sterk in waarde, dat ze investeerders moeten zoeken''. Had je die persoon geloofd?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10