zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Kredietcrisis zorgt voor come-back stropdas

15 oktober 2008 - De kredietcrisis is in ieder geval voor één branche goed: die van de stropdassen. De stropdas beleeft een duidelijke come-back. In het bedrijfsleven wordt hij steeds vaker gesignaleerd en ook sollicitanten lopen weer strak in pak.

Dat zegt Kor de Boer, directeur werving- en selectiebureau SalesProfs, op Management Team. "Een neutraal gekleurde stropdas in combinatie met een donkerblauw kostuum lijkt hét middel om in respect en vertrouwen te winnen." Als het goed gaat met de economie wordt er duidelijk minder aandacht aan de kleding besteed. 



Diverse looks

"Wij profiteren,, zegt Rashad Ajoeb, eigenaar van Dassenonline.nl. "Het afgelopen jaar hebben we onze omzet zien verdubbelen, terwijl je misschien zou denken dat mensen minder geld uitgeven. Maar met één pak en verschillende stropdassen kun je elke keer toch een andere look neerzetten."


Bron: Management Team
 
 Doorsturen   6 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Stropdas nog steeds een must bij sollicitatie
 Hoe slechter de economie, hoe strakker het pak
 Sollicitant doet nauwelijks moeite
 Fout uiterlijk verzwakt boodschap CEO
 
 
reacties
 
Jean Meuris  |   | 
16-10-2008
 | 
08:34 uur
Het dragen van de stropdas is de nieuwe trend die zich sedert februari van dit jaar opnieuw doet gevoelen en heeft dus niets met de kredietcrisis te maken. Men zal waarschijnlijk opgemerkt hebben dat de sprekers op seminars en bijeenkomsten voortaan opnieuw een stropdas dragen. Dat geeft inderdaad aan de toehoorders een gevoel van respect en vertrouwen en verhoogt ongetwijfeld de belangstelling. Ook in de meeste hogescholen is deze trend en gevoel waarschijnlijk ook doorgedrongen tot de leerkrachten en zelfs de leerlingen, want op mondelinge examens wordt weer door 7/10 van de leerlingen een stropdas gedragen. Dat was duidelijk te merken tijdens de eindexamens in mei van dit jaar.Dat deze trend zich dan ook maar verderzet en niet deze van onze ministers, die menen dat ze door het afleggen van de stropdas, korter bij de burger staan.
Renée van den Berg Tap  |   | 
16-10-2008
 | 
17:22 uur
mee eens!Men onderschat het belang van de juiste kleding voor de carrière. 'Dress to distinguish' en zelfverzekerd in de juiste kleding! Dat is het credo van www.ambitionandfashion.nl(binnenkort online), Persoonlijk en zakelijk kledingadvies v/m
Marcel van Vliet  |   | 
17-10-2008
 | 
08:24 uur
Eindelijk de come-back van de goedgeknoopte das. Ik heb mij al jaren geergerd aan het ontbreken ervan en slordige, gekreukte overhemden in combinatie met verfrommelde slecht zittende pakken waren het straatbeeld tot onze politiek aan toen. Absurd, onze volksvertegenwoordigers nota bene.
Kleren maken de man (/vrouw), een fatsoenlijk pak met een stijlvolle das zullen het Nederlandse bedrijfsleven en politiek naar een (visueel) hoger niveau tillen.
Robert  |   | 
26-10-2008
 | 
02:42 uur
Dit is goed nieuws. Het zou ook tijd worden. De kledingkeuze laat al jaren te wensen over. Ik vind het een teken van fatsoen om je goed te kleden. Voor een man hoort daar zeker een stropdas bij als je het mij vraagt. Alleen weet ik niet of dit artikel wel klopt. Immers, er zijn te weinig hoog opgeleiden...vanuit die schaarste positie kunnen ze nog steeds veel maken bij hun (potentiële) werkgever.
M Rijnboutt  |   | 
27-10-2008
 | 
10:52 uur
Onzin, je kan er prima verzorgd en representatief uitzien zonder stropdas. Een stropdas is niet hetzelfde als goed gekleed gaan. Ik vind overigens wel dat je het kunt overdrijven, kijk naar kamerlid Spekman van de PvdA; geen gezicht. Het is de kunst om er modern, toegankelijk en ook goed gekleed uit te zien. dat is wat anders dan altijd maar een das om te knopen.
jason  |   | 
26-03-2009
 | 
02:44 uur
www.stropdassensets.nl

hier koop ik al mijn stropdassen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10