zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT directeur niet tevreden met huidige positie

17 oktober 2008 - Veel Europese en Amerikaanse IT-directeuren zijn niet tevreden met hun rol binnen de organisatie. Circa 91 procent van hen staat open voor een nieuwe uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van Harvey Nash onder ruim 890 respondenten uit diverse branches.

De resultaten suggereren hiernaast dat 37 procent van de ondervraagde IT directeuren uit Europa in het komende jaar een nieuwe functie gaat betrekken en 56 procent binnen twee jaar. 



Onderwaardering

"De uitkomsten van het onderzoek bevestigen onze ervaringen," aldus Jan Leen ’t Jong, directeur van Harvey Nash Nederland. "Wij signaleren dat de huidige IT directeur zich ondergewaardeerd voelt. Ondanks het talent en de kennis van IT middelen, is het vaak zo dat de IT directeur niet aan de algemeen directeur rapporteert, maar aan de financieel directeur. Hierdoor liggen accenten vaak op efficiencyverbetering en niet op het benutten van zakelijke kansen. IT directeuren staan dan ook open voor verandering. Zij hechten steeds meer waarde aan persoonlijke- en professionele groei, waardering en doorgroeimogelijkheden die zij in hun huidige baan niet terugzien. Als gevolg daarvan zien wij een stijging in het aantal IT directeuren die openstaan voor een nieuwe baan."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zeven tips voor krachtig IT-management
 IT-manager mist de uitdaging
 CIO voelt zich genegeerd
 ICT-manager wil doorgroeien
 
 
reacties
 
Ad de Beer  |   | 
17-10-2008
 | 
07:26 uur
Waardering krijg je door te presteren. Als de prestaties van ICT worden beschouwd is er wat dat betreft nog wel één en ander te doen.
Mijn advies aan de ICT sector, kijk eens naar wat jullie presteren, niet naar wat jullie denken te kunnen.
Zorg dat de ICT de werkprocessen ondersteunt, geaccepteerd wordt door de mensen, maar vooral, zorg dat het spul het gewoon doet.
Laat werkprocessen over aan de mensen die er wel verstand van hebben en beperk je tot de zaken waar je wel goed in bent.
Een te grote broek zakt nu eenmaal af!
Benjamin Oliveiro  |   | 
25-03-2011
 | 
16:40 uur
Het ligt voorname denk ik ook aan de grote van het bedrijf. Ik werk voor een IT recruitment bedrijf met de mogelijkheid om Partner te worden in dit bedrijf. En ik persoonlijk ben alleen maar een consultant, mocht ik IT recruiment sales manager zijn (waar we nog steeds naar opzoek aan het zijn) dan rapporteer ik rechtstreeks aan de directeur en zou ik leiding hebben over het kantoor in Amsterdam. Dus de mogelijkheden zijn er, uiteindelijk is het maar net wat je wilt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10