zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Liefde op de werkvloer eindelijk geaccepteerd

5 november 2008 - Doordat we zoveel uren op het werk doorbrengen, gaan we automatisch intensiever met collega’s om en komt het ook steeds vaker voor dat Cupido raak schiet op de werkvloer. Tweederde van de Europese singles gelooft dat je liefde op het werk kan vinden.

Dat blijkt een enquête van Parship, waarover 6Minutes.be schrijft. De Zwitserse vrouwen geloven het meeste in liefde op het werk, op de voet gevolgd door de Spaanse en de Nederlandse vrouwelijke singles. De meeste mannen die een serieuze relatie op het werk wel zien zitten, vinden we in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België. Positie

Voor sommige singles speelt ook de positie van een potentiële partner een belangrijk rol. In Nederland en Duitsland vinden de meeste mensen dat een langdurige relatie alleen kan slagen als de partners een functie op hetzelfde niveau hebben. Een relatie tussen een baas en een ondergeschikte is volgens een derde van de Nederlandse en Duitse singles gedoemd om te mislukken. 

Flirts

Vrijblijvend flirten vindt dertien procent van de Europese singles best kunnen. Een vijfde van de Spaanse mannen verkiest een losse flirt zelfs boven een serieuze relatie op het werk. De Belgische mannen staan met elf procent het minst open voor een kortstondige affaire met een collega. In Groot- Brittannië geloven de vrouwelijke vrijgezellen het minste in liefde op het werk van alle Europese vrouwen en geeft één op vijf dan ook de voorkeur aan een losse flirt. 

Voor- en nadelen
Liefde op het werk heeft voor- en nadelen. Het kan tot ingewikkelde toestanden leiden en de geliefden kunnen onderwerp van geroddel worden. Ook is er nog veel aversie tegen liefde op het werk: nog steeds vindt 22 procent dat het echt niet kan. Enkele tips om geroddel te vermijden: breng uw collega’s op de hoogte van de relatie en maak die bespreekbaar. Loopt de relatie spaak, dan is het raadzaam overplaatsing naar een andere afdeling te vragen.


Bron: 6Minutes
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf tips voor een succesvolle kantoorromance
 ICT-baas heeft geen zin in gedragscode voor liefdesrelaties
 Verliefd op uw collega? U bent niet de enige!
 Liefde bloeit op de werkvloer
 
 
reacties
 
l stoel  |   | 
6-11-2008
 | 
10:58 uur
Liefde en sex op de werkvloer, een thema dat frequent aan bod komt in deze nieuwsbrief. Een mogelijke schaduwzijde van deze praktijk, het mededogenloos inbreken in jonge gezinnen van niet weerbare (voornamelijk mannelijke) collega's, verdient ook aandacht. Kinderen kunnen er ernstig door gededupeerd raken. Des te meer als er gelijktijdig aan beide zijden verwekt wordt. Wat uiteindelijk de werkvloer kan besmeuren.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10