zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager merkt gevolgen kredietcrisis

7 november 2008 - 67 procent van de leidinggevenden merkt de gevolgen van de kredietcrisis in het bedrijf. Van de ondernemers is dat 60 procent. Een minderheid zegt er helemaal geen last van te hebben. 44 procent van de ondernemers en 36 procent van de leidinggevenden denken dat het ergste nog moet komen.

Dat blijkt uit de FD-Nyenrode Monitor van oktober 2008. Ondanks de kredietcrisis, is er ook vertrouwen bij de ondernemers en managers: De meeste respondenten verwachten dat de crisis tijdelijk zal zijn. Het kapitalisme heeft altijd zijn ups en downs gekend. Dat er nu een kredietcrisis is, betekent niet het failliet van het kapitalistische systeem, zo zegt bijna 70 procent van de ondervraagden. Bovendien denken de meesten van hen dat hun bedrijf sterk genoeg is om redelijk ongeschonden uit de crisis te voorschijn te komen. Zo verwachten ze bijvoorbeeld niet dat ze medewerkers zullen moeten ontslaan. 62 procent van de ondervraagde ondernemers is er zeker van dat ze zijzelf geen mensen hoeven te ontslaan. Gevolgen

Toch merkt de meerderheid van de respondenten dat de kredietcrisis het eigen bedrijf op dit moment enigszins of in grote mate beïnvloedt. En houden ze rekening met de negatieve gevolgen van de crisis.
Zo zal het voor bedrijven moeilijker worden om geld te lenen, verwacht een groot deel van de ondernemers en managers. De rente op leningen zal (zeker) stijgen, verwacht 54 procent van de ondernemers en 58 procent van de managers. De winstgevendheid van het bedrijf zal naar verwachting sterk dalen, denkt 24 procent van de ondernemers en 23 procent van de leidinggevenden. 

Vertrouwen

Een kwart van de ondernemers en een derde van de ondervraagde leidinggevenden is van mening dat Nederland door de kredietcrisis in een recessie zal belanden. Vertrouwen in de overheid is er wel: de meerderheid van de ondervraagden is positief gestemd over hoe de Nederlandse overheid de crisis tot nu te heeft aangepakt.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Manager krijgt geen geld meer om bedrijf over te nemen
 Kredietcrisis legt betalingsverkeer plat
 Hoe lang incasseert de CEO nog een topsalaris?
 IT-branche gaat gevolgen kredietcrisis toch voelen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10