zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis is hét moment om te investeren in opleidingen

6 november 2008 - Een van de eerste dingen waarop bezuinigd wordt in slechtere tijden, is het trainingsbudget. Uit recent onderzoek van de Cranfield School of Management blijkt echter – paradoxaal genoeg - dat organisaties juist nu zouden moeten investeren in opleidingen.

De onderzoekers concluderen dat orfganisaties die in hun personeel investeren over het algemeen meer kosten besparen, gemotiveerde medewerkers en minder personeelsverloop hebben. Motivatie
Bijna acht van de tien ondervraagde opleidingsmanagers zeggen er meer heil in te zien hun bestaande personeel op te leiden dan extern te gaan werven. Meer dan vier van de tien vinden dat geld uitgeven aan hun bestaande medewerkers meer oplevert dan snijden in de kosten: het verhoogt immers de motivatie en leidt daarmee dus tot minder verloop. De meest succesvolle ondernemingen blijken allemaal een formeel trainingsbeleid te voeren om hun medewerkers continu te ontwikkelen; minder succesvolle ondernemingen biedt trainingen vaker op ad hoc basis aan. 

Geld besparen
Dr Emma Parry, senior onderzoeker van de Cranfield School of Management: "Natuurlijk lijkt het logisch dat het opleidingsbudget als eerste sneuvelt in een recessive, maar uit ons onderzoek blijkt duidelijk dat het ontwikkelen van bestaande medewerkers een hele effectievere methode is om de benodigde vaardigheden in huis te halen en tegelijkertijd geld te besparen dat anders uitgegeven moet worden aan het werven van extern talent."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Talent koesteren is belangrijker dan ooit
 Steeds meer geld voor bedrijfsopleidingen
 Bedrijven doen concessies aan vacature-eisen
 Meer investeringen in ontwikkeling dan in salaris
 
 
reacties
 
H Bongers  |   | 
6-11-2008
 | 
08:42 uur
PiT2People laat je in de Experience je sterke punten ontdekken.
Vaak kennen we onze talenten niet, gefixeerd als we zijn op onze zwakheden. Onze talenten slapen en dat is een gemis.

De experience is een interactieve workshop waarin ervaringen worden opgedaan. De essentie van de experience is het op gang brengen van dynamische denkprocessen met begrip, acceptatie en respect voor de verschillen in communicatie, samenwerken en vertrouwen in een omgeving waarin je plezier mag hebben. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers meer zicht krijgen op individuele talenten. Doe waar je goed in bent en bereik op een creatieve en effectieve manier doelen.

De experience omvat 4 elementen: vertrouwen, communicatie, samenwerken en plezier.
Vertrouwen: Je veilig voelen en jezelf durven laten zien. Vertrouwen hebben in ondersteuning.
Communicatie: Met elkaar werken is met elkaar communiceren. Door te communiceren deel je meningen, overtuigingen en gezichtspunten.
Samenwerken: In de activiteiten werk je als individu in een groep. Er wordt aandacht gegeven aan ieders bijdrage. Samen werken vraagt inzet van iedereen.
Plezier: Het is ongewoon om leren, groeien en ontwikkelen te associëren met plezier. Plezier hebben wordt veelal geassocieerd met amusement, recreatie en populair vermaak.
Het hebben van plezier is belangrijk, als je jezelf vermaakt raak je betrokken, ben je gemotiveerd en heb je aandacht. Het blijkt steeds weer een krachtig element in een programma.

stressballen kopen  |   | 
17-11-2011
 | 
11:14 uur
Te kort door de bocht. Wat als er ad hoc moet worden bezuinigd en de andere posten waar men op zou kunnen bezuinigen, zijn echt niet beschikbaar? Ja, als men kán kiezen, is investeren in personeel altijd beter..

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10