zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zakendoen met tienduizenden ondernemingen niet langer verzekerd

18 november 2008 - Kredietverzekeraar Atradius zet de komende tijd een groot aantal bedrijven op de zwarte lijst. Zakendoen met deze ondernemingen is volgens de kredietverzekeraar te riskant als gevolg van de kredietcrisis. Dat schrijft Accountingweb.nl.

Atradius verwacht dat tienduizenden bedrijven binnen afzienbare tijd in de problemen komen en raadt af zaken te doen met deze firma’s. Het risico dat bedrijven lopen door dat wel te doen, wordt niet langer verzekerd. 



Faillissementen
De kredietverzekeraar zegt genoodzaakt te zijn tot deze maatregel, omdat de schadeuitkeringen nu al sterk stijgen. Volgens Atradius zal het aantal faillissementen volgend jaar met 50 procent oplopen.


Bron: Accountingweb
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Pro-actief wanbetalerbeleid levert geld op
 Kredietcrisis is goed voor deurwaarders
 Manager vraagt te snel faillissement aan
 Kredietcrisis heeft grotere gevolgen dan 11 september
 
 
reacties
 
R. Civile  |   | 
18-11-2008
 | 
16:32 uur
Atradius zet alles en iedereen op 'zijn' zwarte lijst waarvan de directeur eerder op Bizz.nl nog heeft verklaard dat dat een misceptie is en dat Atradius niet werkt met een zwarte lijst. Ik wil hier graag even aantekenen dat zowel Atradius als Greydon bijzonder bedenkelijke wijze van handelen heeft. Beiden hebben namelijk niet kenbaar gemaakt bij het verplichte openbare CPB register dat zij NAW gegevens van mensen en bedrijven opnemen. Zij gaan er namelijk vanuit dat zij uw bedrijfsgegevens en resultaten onder dubieuze voorwendselen toch wel krijgen.

Wat Atradius ook niet vermeld is dat zij ook incassodiensten verrichten, weliswaar onder andere handelsnaam maar toch. Het valt bijzonder te betwijfelen of zij werkelijk beschikken over een lijst van meer dan 20.000 niet kredietwaardigen. Het zou overigens wel erg dom blijken dat zij eigen clienten er ook op zetten.

Ik heb al van verschillende kanten begrepen dat er op die lijst bedrijven voorkomen die uit principe geen banden met Atradius wenst te onderhouden. Een rare gang van zaken dus.

We leven in een vrij land maar wanneer je accurate kredietgegevens wil hebben kun je je beter wenden tot de kvk alsmede het CBS. Daar heeft men namelijk de wettelijk verplichte registratie die accuraat is, iets wat bij Atradius ernstig valt te betwijfelen.

Reclame maken is een goed en mooi ding maar war Aradius aan het doen is is niet meer of minder dan op de emotie spelen en zich schuldig maken aan immorele chantage jegens hen die geen gegeven aan willen leveren aan Atradius.

Dat mag ook wel eens even duidelijk worden weergegeven. En wat de recessie betreft.... ja we hebben even tegenwind maar de meeste managements meningen en indexen staan nog steeds in de groene zone. Tijd zal dus leren.
RC PM
Piet  |   | 
18-11-2008
 | 
19:53 uur
Moet je nog wel zakendoen met Atradius? Vallen zij zodadelijk niet om?
Cees Roelofs  |   | 
3-12-2008
 | 
09:14 uur
de geluiden in de markt volgend staat Atradius zelf op het punt van omvallen; zowel Atradius als Graydon bedienen zich van een uiterst dubieuze manier van gegevensverkrijging en beoordeling van bedrijven, waarbij bij de beoordeling van de bedrijven ook nog eens voorbij word gegaan aan een normale, gezonde bedrijfsmatige risicoanalyse van desbetreffende bedrijven; als men bij Atradius een Graydon niet vrijwillig gegevens aanlevert staat men bij voorbaat al op de zwarte lijst van de beoordelaars; ook hun rol in combinatie met de incassoactiviteiten die de firma's uitvoeren, al dan niet onder eigen naam, is natuurlijk kritisch

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10