zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Top ABN behoudt bonus

23 december 2008 - Bestuurders van ING, Aegon en SNS Reaal leverden hun bonus direct in toen de staat hen te hulp schoot, maar de top van ABN blijft buiten schot. Dit is opmerkelijk omdat het met ABN Amro zo slecht ging dat deze bank volledig genationaliseerd moest worden. Dat stelt Zibb.

De bestuursvoorzitter van ABN Amro, Jan-Peter Schmittmann is niet van plan afstand te doen van zijn bonus over 2008. Bos heeft de bestuurders volgens Hans van Zon, woordvoerder van ABN Amro, wel opgeroepen om af te zien van hun bonussen. Meer kan de minister van Financiën, volgens haar, niet doen. 



Maximale bonus

Ondertussen heeft Pauline van der Meer Mohr, tot voor kort directeur personeelszaken bij ABN Amro, laten weten dat alle ABN Amro-medewerkers de maximale bonus krijgen, ongeacht de resultaten die over 2008 zijn geboekt. "Dat besluit zal ik tot de laatste snik verdedigen," zei ze in HR Strategie. "Anders was het talent ‘weggesnoept’. Het verloop vertoonde geen stijging, dus je kunt zeggen dat we in onze opzet zijn geslaagd. Ook de Nederlandse overheid spint straks garen bij dat strategisch besluit van toen."


Bron: Zibb
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Subtop Fortis incasseert toch bonus
 Superbonus voor Lehman top
 Geld laat topmanager echt harder lopen
 Nóg meer bonus voor Groenink
 
 
reacties
 
Peter Berlo  |   | 
23-12-2008
 | 
07:59 uur
Door wie zouden ze wegsnoept moeten worden?
In een branche waar grote criscis heerst en mensen niet zekerzijn van hun baan,en waar ze bij een andere financiele instellingen ook niet aan de bak komen omdat die het ook slecht doen.Wanneer stopt die argogantie en zelf verrijking eens.Ga liever aan het werk om uw en andere ondernemingen weer gezond te krijgen,dan de zaak te beroven.
john  |   | 
23-12-2008
 | 
10:54 uur
als de enige reden om bij een organisatie in moeilijkheden te blijven het uitkeren van de jaarlijkse bonus is, ziet het er 'strategisch' slecht uit voor ABN. De HR mevrouw (en met haar heel het management) heeft mi een geweldige opportuniteit gemist om vanuit de bestaande crisissituatie te komen tot een dialoog met de medewerkers en een nieuwe bedrijfscultuur
De Bok  |   | 
23-12-2008
 | 
12:51 uur
De arrogantie en graai cultuur zal nooit over gaan bij de witte boorden mafia
Errol van Engelen  |   | 
31-12-2008
 | 
11:39 uur
Het uitkeren van de maximale bonus is denk ik bedoeld als doekje voor het bloeden. Als de hele branch op tilt staat, dan kan personeel van banken nergens meer terecht tegen de 'oude' voorwaarden. Deze situatie zal een paar jaar aanhouden en dan zal de marktwerking er wellicht voor zorgen dat de 'oude' voorwaarden weer terugkomen.

Overigens zal de financiële wereld (banken en verzekeraars) er in de toekomst qua personeel behoorlijk afgeslankt uitzien. Door meer offshore outsourcing en gebruik van internet toepassingen (dus minder kantoren) zullen kostenbesparingen worden doorgevoerd. Die trend zal blijven, graaicultuur of niet.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10