zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Peugeot 207 populairste leaseauto

2 januari 2009 - De Peugeot 207 is de populairste leaseauo van Nederland, gevolgd door de Ford Mondeo en de Volkswagen Passat. De Honda Civic hybride is bezig aan een opmars, vanwege de gunstige bijtellingsregeling van veertien procent voor energiezuinige auto's: het aantal hiervan vertienvoudigde in vergelijking met 2007.

 Lees verder...   1 reactie
 

2008: slechtste beursjaar ooit

2 januari 2009 - Het jaar 2008 gaat de boeken in als het slechtste jaar op de Amsterdamse effectenbeurs. De gemiddelde Nederlandse belegger zag ruim de helft van zijn belegde kapitaal in rook opgaan. Dat schrijft Accountingweb.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien tips voor een geslaagde nieuwjaarsborrel

31 december 2008 - Ze komen er weer aan: de nieuwjaarsborrels. Nog net op tijd om uw netwerkvaardigheden even onder de loep te nemen en deze tips van communicatieadviseur Rob Tol ter harte te nemen.

 Lees verder...   1 reactie
 

Oud-topman ABN Amro krijgt acht miljoen

31 december 2008 - De kantonrechter in Amsterdam heeft Jan Peter Schmittmann, de topman van ABN Amro Nederland, een vertrekpremie van acht miljoen euro toegewezen. Dat schrijft onder andere het AD.

 Lees verder...   3 reacties
 

Meer overnames in 2009

31 december 2008 - Nu de economische omstandigheden in 2009 waarschijnlijk nog slechter worden, zullen er naar verwachting heel wat ‘noodfusies’ plaatsvinden> Bedrijven die momenteel in de financiële problemen zitten, zijn namelijk naarstig op zoek naar sterkere overnamepartners.

 Lees verder...   Reageer
 

Vertrouwen in economie stijgt

30 december 2008 - Het vertrouwen in de economie onder CNV leden is toegenomen van 59 procent in augustus naar 68 procent in december 2008. De zorgen over de eigen koopkracht zijn in die periode afgenomen van 66 naar 46 procent. Opvallend is dat het vertrouwen in het kabinet bijna is verdubbeld van 35 procent naar 64 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer die gehoord wordt is gemotiveerder

30 december 2008 - Meer dan drie op de vier werknemers (77 procent) zegt regelmatig voorstellen te doen voor verbeteringen in de organisatie waarin zij werken. Bij werknemers in de ict ligt dit percentage nog hoger, 80 procent van hen doet regelmatig suggesties aan zijn werkgever.

 Lees verder...   7 reacties
 

Ideale baas is vooral menselijk

30 december 2008 - De ideale werkgever toont zijn waardering voor de werknemers niet zozeer in ‘klinkende munt’, maar door persoonlijke interesse te tonen. Dat blijkt uit de nominaties op www.mijnbaasverdienteenpluim.nl, een website waarop werknemers hun leidinggevende kunnen nomineren voor de titel ‘(S)He’s the best’ van Pluimen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Kredietcrisis wakkert onzekerheid over pensioen aan

30 december 2008 - 43 procent van de werknemers weet niet welke pensioenvorm hij heeft. Ook de kennis van werkgevers laat te wensen over: slechts zeven procent kent de belangrijkste wijzigingen in de pensioenwet en bijna een kwart van de werkgevers weet niet welke pensioenregeling zijn organisatie aanbiedt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Twaalf tips om kosten te besparen

30 december 2008 - Nu we hard aan lijken te stevenen op een recessie, is het een goed moment uw kosten eens goed onder de loep te nemen. Waar kunt u snel en zonder al te grote gevolgen op besparen? BusinessCompleet.nl geeft op haar site twaalf tips.

 Lees verder...   7 reacties
 

ICT-sector staat moeilijk jaar te wachten

29 december 2008 - Ten gevolge van de economische crisis staat de ICT-sector een moeilijk jaar te wachten. Detacheerders zullen minder opdrachten krijgen en starters kunnen beter nog een jaar wachten voordat zij de arbeidsmarkt op gaan. Dat schrijft MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager massaal aan drank en coke

29 december 2008 - Managers grijpen massaal naar de fles of een lijntje om de steeds grotere druk die ontstaat door de kredietcrisis te weerstaan. Vooral leidinggevenden uit de bancaire sector en beurshandelaren komen steeds vaker in de problemen door overdadig drankgebruik of teveel cocaïne. Dat schrijft de Telegraaf

 Lees verder...   2 reacties
 

Vraag naar Open Source stijgt door kredietcrisis

29 december 2008 - Met de huidige economische crisis wordt kosten besparen steeds belangrijker. Grote bedrijven kiezen steeds vaker voor Open Source. Dit blijkt uit een onderzoek onder internetbureaus door One Shoe interactive. Redenen voor de overstap zijn kostenbesparing en snellere implementatietrajecten.

 Lees verder...   2 reacties
 

Traditioneel kerstpakket verliest terrein

29 december 2008 - Financiële crisis of niet, deze Kerst ging een recordaantal van vijf miljoen kerstpresentjes van baas naar werknemer. Opvallend is dat zelfkeuzecadeaus steeds populairder worden. Het aantal verkochte zelfkeuzecadeaus is dit jaar met ruim 40 procent gestegen ten opzichte van 2007.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1095 1096 1097 1098 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10