zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Geef negatieve berichtgeving geen kans met online reputatiemanagement

12 januari 2009 - Met online reputatiemanagement kunnen bedrijven negatieve content op internet aanpakken en zelfs proberen te verwijderen. Volgens Pallieter Koopmans van ImagoM, zijn er meerdere opties voor bedrijven als ze op de digitale snelweg negatief bejegend worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Vrouwelijke topmanagers verdienen meer dan mannelijke

12 januari 2009 - Als ze eenmaal door het glazen plafond gebroken zijn, boeken vrouwelijke managers net zo snel vooruitgang als hun mannelijke collega’s en ontvangen ze zelfs een hogere beloning. Het moeilijke is die doorbraak op zich.

 Lees verder...   Reageer
 

Los in vijf stappen uw conflicten over facturen op

12 januari 2009 - Helaas betaalt niet iedere klant op tijd. Eveneens komt het voor dat u uw leverancier niet wilt betalen. Conflicten over facturen liggen dus in iedere onderneming op de loer. Wat kunt u daaraan doen? BusinessCompleet.nl geeft u de oplossing in vijf stappen.

 Lees verder...   Reageer
 

Excessieve beloningen leidden tot crisis

12 januari 2009 - Het belonings- en bonussenbeleid is de belangrijkste oorzaak van de kredietcrisis. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van KPMG. Gebrek aan ‘fatsoenlijk bestuur' op het gebied van risicomanagement is volgens de ondervraagde bankiers een andere belangrijke oorzaak van de malaise op de financiële markten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Roddels negeren is niet slim

9 januari 2009 - Nu de crisis toeslaat, concentreert de roddelmachine zich vooral op wie de volgende slachtoffers zullen zijn. Managers denken vaak dat ze geroddel moeten stoppen. Grant Michelson van de Audiencia Nantes Business School zegt op Express.be echter dat ze dat juist niet moeten doen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemersloyaliteit heeft deuk opgelopen

9 januari 2009 - Nederlandse werknemers waren ook in 2008 redelijk tevreden, maar beduidend minder trots op hun werkgever. De loyaliteit daalde van 51 naar 47 procent. Ook de bereidheid om de werkgever bij anderen aan te bevelen, daalde landelijk.

 Lees verder...   Reageer
 

Hoeveel levert uw ontslag u op?

9 januari 2009 - Iedereen kan zomaar zijn baan kwijt raken. En in slechte tijden is die kans nog groter. Zorg daarom dat u weet hoe dat is geregeld binnen uw onderneming, hoe groot de kans is dat u moet vertrekken en of u recht heeft op een gouden handdruk. VKbanen geeft uitleg.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier succesfactoren van werken met eHRM

9 januari 2009 - Overweegt u de aanschaf van een eHRM-systeem? Dan doet u er goed aan eerst een strategie uit te stippelen. Vooral medewerking van het personeel is een belangrijke succesfactor. Dat stelt adviesbureau UmanID op Computable.

 Lees verder...   1 reactie
 

CFO ziet grote kansen in crisis

8 januari 2009 - Oké, het gaat niet goed met de economie. Maar in plaats van verlamd te raken door slechte vooruitzichten kunnen managers ook erkennen dat de recessie nieuwe kansen biedt. En dat doen ze. Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat meer acht van de tien Britse CFO’s potentiële mogelijkheden ziet in de crisis.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander ziet sollicitatiegesprek als flirt

8 januari 2009 - Bijna zes op de tien Nederlanders zien hun sollicitatiegesprek als een flirt. Een meerderheid wijst een baan af als de toekomstige collega's ‘niet hun type' zijn. De meeste Nederlanders blijft tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan in de eerste plaats dan ook vooral trouw aan zichzelf en zijn of haar idealen.

 Lees verder...   1 reactie
 

'Vrouwen moeten economie redden'

8 januari 2009 - Veel Amerikanen zien Barack Obama liever vandaag dan morgen president worden. Maar misschien hadden ze beter voor Hillary Clinton kunnen kiezen. Volgens Brits onderzoek en vooraanstaande Amerikaanse academici, zou veel economische ellende voorkomen zijn als er meer vrouwen aan de top hadden gestaan.

 Lees verder...   6 reacties
 

Drie wapens tegen burnout

8 januari 2009 - Burnout wordt meestal gedefinieerd als een gevolg van te lang aangehouden werkstress en uit zich door gevoelens van onmacht, hopeloosheid, uitputting, frustratie en leegheid. Veel managers doen dit zich onbewust zelf aan. 6Minutes.be komt met drie afweermiddelen tegen burnout.

 Lees verder...   3 reacties
 

Conflict wordt sneller opgelost door mediator dan rechter

8 januari 2009 - Arbeidsrechtadvocaten en arbeidsmediators zijn van mening dat mediation in arbeidsgeschillen meestal een beter resultaat oplevert dan procederen voor de rechter. In mediation worden namelijk meer oplossingen besproken worden en meer rekening gehouden met de onderliggende relatie en opspelende emoties.

 Lees verder...   5 reacties
 

Krantenlezer heeft geen idee wanneer personeelsadvertenties verschijnen

7 januari 2009 - Bijna tweederde van de lezers van gratis kranten weet niet wanneer de carrièrepagina's in die kranten verschijnen. Van de lezers van betaalde dagbladen weet 36 procent niet wanneer de personeelsadvertenties in de krant staan. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1093 1094 1095 1096 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10