zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer beweegt te weinig

15 januari 2009 - Te weinig beweging leidt tot meer lichamelijke klachten dan fysieke overbelasting. Miljoenen mensen met zittend of (stil)staand werk, klagen over pijn aan nek, armen en schouders. Typische klachten die ontstaan door te weinig beweging.

 Lees verder...   Reageer
 

Onduidelijke functieomschrijving stoort werkzoekende het meest

15 januari 2009 - Bij het lezen van een vacature wordt een onduidelijke functieomschrijving door de potentiële sollicitant als het meest storend ervaren, gevolgd door spelfouten in de tekst en onduidelijkheid in of het ontbreken van de functie-eisen. Ook het ontbreken van een salarisindicatie vindt men storend.

 Lees verder...   3 reacties
 

Weggaan of blijven? Vijf richtingbepalende vragen

15 januari 2009 - Heeft het zin om te blijven in een baan die geen voldoening meer schenkt? Of kunt u er dan beter mee kappen en kijken of u ergens anders gemotiveerder zult zijn? 6Minutes.be zet vijf vragen op een rij die u helpen bepalen of u beter kunt blijven of beter kunt vertrekken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Middenbedrijf is minder bepalend in regionale ontwikkeling

15 januari 2009 - Het middenbedrijf is zijn positie als de onbetwiste motor van de economische ontwikkeling van de Nederlandse provincies aan het verliezen. In 2007 was het middenbedrijf nog wel de motor van de afzet en van de bruto toegevoegde waarde, maar niet meer van de werkgelegenheid en van de investeringen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vooral vrouwen hechten aan goede werksfeer

14 januari 2009 - Vrouwen vinden de sfeer op het werk belangrijker dan mannen. Ook hechten ze meer waarde dan mannen aan een rechtvaardige leidinggevende, afwisseling in het werk en vertrouwen in het management.

 Lees verder...   Reageer
 

Flexibel werken leidt tot ruzies met het thuisfront

14 januari 2009 - Flexibele werkuren en een grote baanautonomie worden vaak als toverformules gezien om de balans tussen werk en privé te garanderen. Onderzoekers van de Universiteit van Toronto komen op 6Minutes.be echter tot een tegengestelde conclusie.

 Lees verder...   4 reacties
 

Kredietcrisis bedreigt groei MKB

14 januari 2009 - Bijna één op de vijf bedrijven uit het mkb zegt in de eerste zes maanden aanvullend krediet nodig te hebben voor verdere groei. Ruim een derde van hen verwacht die financiering niet rond te krijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager zit vooral te wachten tijdens zakenreis

14 januari 2009 - Europese managers besteden slechts 55 procent van de tijd tijdens een zakentrip effectief. De overige 45 procent wachten ze op vluchten of zitten ze in hun hotelkamer. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Face to Phase: The Convergence of business travel and virtual meetings’ in opdracht van Easynet Global Services.

 Lees verder...   1 reactie
 

Manager kan zich nu al voorbereiden op de werkplek van 2018

13 januari 2009 - Nu de wereld in de greep is van de kredietcrisis, lijkt het voor de meeste managers niet erg relevant om naar de toekomst te kijken. Maar met de voortschrijdende technologie en elkaar opvolgende veranderingen, is het volgens experts geen overbodige luxe nu al na te denken over de werkplek van 2018.

 Lees verder...   1 reactie
 

Werkend Nederland presenteert zich massaal online

13 januari 2009 - Honderdduizenden werknemers hebben de afgelopen twee maanden hun CV online gezet of hun bestaande CV geactualiseerd. Dat blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek van Intelligence Group, zo schrijft P&O Actueel.

 Lees verder...   Reageer
 

Quote-miljardair bruskeert bankiers op topman-verkiezing

13 januari 2009 - Frits Goldschmeding, oprichter van Randstad en nu multimijardair, heeft zich gisteravond in een emotioneel betoog hard afgezet van de financiele sector in Nederland. Op het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee brak hij spontaan een lans voor het midden- en klein- bedrijf, dat volgens hem nu zwaar te lijden heeft onder het wanbeleid van de banken.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ad van Wijk (Econcern) Topman van het Jaar 2008

13 januari 2009 - Ad van Wijk, bestuursvoorzitter van het energiebedrijf Econcern, is uitgeroepen tot Topman van het Jaar 2008. Hij ontving de bijbehorende award tijdens het Nationale Management Diner in Noordwijk aan Zee. Vorig jaar was Van Wijk ook een van de vijf finalisten, maar toen ging de titel naar Sjoerd van Keulen van SNS Reaal.

 Lees verder...   6 reacties
 

Ontbijt overslaan kost miljarden

13 januari 2009 - De miljoenen Nederlanders die hun ontbijt overslaan, kost de Nederlandse economie jaarlijks 3.1 miljard euro aan productiviteitsverlies, oftewel elf miljoen verloren werkdagen. Dat blijkt uit onderzoek van GoedeMorgen! drinkontbijt.

 Lees verder...   16 reacties
 

Effectievere adviesuitgaven dankzij kredietcrisis

13 januari 2009 - Bedrijven en overheden geven de komende jaren miljarden minder uit aan externe adviesbureaus. Toch is dit niet nadelig en zijn er zelfs voordelen mee te behalen. Door slimmer in te huren, kunnen de bezuinigingen namelijk ruimschoots gecompenseerd worden

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1092 1093 1094 1095 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10