zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Drie noodzakelijke innovaties voor marketeers

7 januari 2009 - Internet creëert een generatie consumenten die alles weten van uw product, werkwijze en beperkingen. Marketeers staan daarom voor een grote uitdaging. Binnen een paar jaar moeten ze interactief en lokaal omgaan met hun tienduizenden klanten. Dat lijkt onmogelijk maar ze moeten het gewoon gaan doen.

 Lees verder...   Reageer
 

Werksfeer belangrijkste reden om van baan te veranderen

7 januari 2009 - Werksfeer is de belangrijkste reden om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Daarnaast speelt salaris een steeds grotere rol. Negentien procent vindt het salaris essentieel, in 2007 was dit nog twaalf procent. Dit blijkt uit een internetonderzoek van Unique Uitzendburo.

 Lees verder...   4 reacties
 

Recruteren in crisistijd: vier speerpunten

7 januari 2009 - Met een structureel krappe arbeidsmarkt in het verschiet en de noodzaak tot overleven op korte termijn bevinden veel werkgevers zich in een lastige positie. Toch is het van belang om vanuit strategisch oogpunt te blijven kijken naar de opbouw van je organisatie, vindt Jan van Goch, specialist in talentmanagement.

 Lees verder...   1 reactie
 

Drie lessen van uitmuntende ondernemingen

6 januari 2009 - Excellerende ondernemingen hanteren een zogeheten return driven strategy. Ondernemingen kunnen vanuit die gedachte drie lessen leren van hen. Dit stelt Mark Frigo van de School of Accountancy van DePaul University op MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

Verdere neergang financiële sector voorspeld

6 januari 2009 - Hoogleraar financiële markten aan de Universiteit van Amsterdam Arnoud Boot voorspelt een verdere neergang in de financiële sector. Op MD Weekly stelt hij dat de kans groot is dat banken opnieuw in de problemen zullen komen omdat ze slecht om kunnen gaan met de huidige economische omstandigheden.

 Lees verder...   Reageer
 

Vakantie staat nu alweer hoog op de agenda

6 januari 2009 - Nederland is gisteren weer massaal aan het werk gegaan. En wat doet men op zo'n eerste werkdag? Kijken wanneer de volgende vakanties zijn: er werd in Google 40 procent tot 60 procent meer gezocht op termen als ‘Schoolvakanties 2009’ en ‘Bouwvak vakanties 2009’.

 Lees verder...   2 reacties
 

Gladgeschoren mannen hebben meer succes

6 januari 2009 - 73 procent van de vrouwen en 63 procent van de mannen denkt dat mannen die er verzorgd uitzien succesvol zijn. Om succesvol te zijn, moet u dus allereerst aan uw uiterlijk werken. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Gillette waarover Management Team bericht.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf tips om uw mensen hoop te geven in bange dagen

6 januari 2009 - Een ieder weet dat het niet goed gaat met de economie. Om uw medewerkers toch een portie hoop te geven aan het begin van het nieuwe jaar, geeft het Britse HR-adviesbureau The Mind Gym op Marketing Online enkele tips.

 Lees verder...   1 reactie
 

Jonge werknemer wakker geschud

5 januari 2009 - De financiële crisis heeft de jongste werknemers hardhandig doen ontwaken. Tot nu toe waren ze gewend aan een wereld waarin meer banen dan kandidaten waren en waarin bedrijven om hen vochten. Maar het tij is gekeerd nu financiële en technologische bedrijven massaal mensen ontslaan.

 Lees verder...   Reageer
 

2009: strenge beoordeling ICT-projecten

5 januari 2009 - Ict-budgetten staan door de economische crisis onder druk het komende jaar. Veel ict-projecten zullen daarom worden stopgezet of gefaseerd voortgezet. Het management zal streng kijken naar projecten en ict'ers moeten dus inzetten op projecten die snel resultaat opleveren.

 Lees verder...   Reageer
 

Zet uw alterego’s aan het werk

5 januari 2009 - Zelfs als u alleen werkt, kan het een wereld van verschil maken wie de taak uitvoert. Deze vreemde paradox is afkomstig van creativiteitsexpert Jurgen Wolff, die in zijn nieuwe boek ‘ Focus: the Power of Targeted Thinking, uitlegt dat we allemaal vele alterego’s hebben.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tips voor een geslaagd slecht nieuws gesprek

5 januari 2009 - Nu het economisch slechter gaat, kunt u ervan uitgaan dat u de komende tijd vaker een slecht nieuws-gesprek moet voeren. Intermediair beschrijft de fases in een dergelijk gesprek en geeft tips. De belangrijkste: houd het kort en zakelijk en geef de ontvanger de ruimte om het nieuws te verwerken.

 Lees verder...   1 reactie
 

Adverteren via mobiele telefoon mag, mits u betaalt

5 januari 2009 - Adverteren via de mobiele telefoon biedt meerwaarde. Een derde van de Nederlanders blijkt bovendien best advertenties op hun mobiele toestel te willen ontvangen, mits ze daarvoor (financieel) beloond worden. Bij de groep tussen de 16 en 24 jaar geldt dit zelfs voor de helft.

 Lees verder...   Reageer
 

Carrière is niet meer rechtlijnig

2 januari 2009 - Wie denkt dat de ideale carrière inhoudt dat er gestaag geklommen wordt op de bedrijfsladder, heeft het tegenwoordig mis. Vrouwen, en ook mannen, stoppen vaak tijdelijk met werken om kinderen op te voeden en veel babyboomers switchen nog van carrière en zijn allang niet meer loyaal aan één werkgever.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1094 1095 1096 1097 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10