zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Computer van de baas steeds vaker gebruikt voor amoureuze bezigheden

5 februari 2009 - Eén op de drie werknemers surft tijdens werktijd wel eens naar pornografische websites. Dat blijkt uit een Brits onderzoek van het internetbedrijf Proofpoint.com. Slechts zeven procent wordt echter maar betrapt en berispt.

 Lees verder...   1 reactie
 

Top tien ergernissen op de werkvloer

5 februari 2009 - Voor slechts 40 procent van de werkende bevolking in Nederland is het werk bevredigend. Het werk is volgens tweederde wel afwisselend, maar slechts 46 procent vindt het ook uitdagend. Een derde van de mensen vindt dat zij niet voldoende in te brengen hebben over hun eigen werk.

 Lees verder...   3 reacties
 

CEO is ongekend optimistisch

5 februari 2009 - De komende maanden zullen niet makkelijk worden. Toch heeft bijna tweederde van de CEO’s er het volste vertrouwen in dat de winst het komende jaar stijgt en negen van de tien zijn optimistisch gestemd over de komende drie jaar.

 Lees verder...   3 reacties
 

Interim-manager beleeft gouden tijden

5 februari 2009 - In de meeste Europese landen hebben interim-managers het druk. Meer dan ooit wordt op hen een beroep gedaan: om een bedrijf van de ondergang te redden of om nieuwe ideeën aan te brengen wanneer alles al geprobeerd is.

 Lees verder...   4 reacties
 

Leeftijdsdiscriminatie is schering en inslag

4 februari 2009 - Leeftijdsdiscriminatie komt veel voor in Nederland. Eén op de drie sollicitanten zegt wel eens te zijn afgewezen voor een baan vanwege zijn of haar leeftijd. Dit blijkt uit een internetonderzoek van NationaleVacaturebank.nl.

 Lees verder...   5 reacties
 

‘Manager zou eed af moeten leggen’

4 februari 2009 - De economische crisis is mede het gevolg van fatale en onethische managementbeslissingen. Daarom pleiten Rakesh Khurana en Nitin Nohria van Harvard ervoor om management eindelijk te ontwikkelen tot een echte professie. Mét heldere ethische richtlijnen.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werkgever heeft geen idee van ‘cost per hire’

4 februari 2009 - Slechts 22 procent van de werkgevers heeft inzichtelijk wat het exact kost om een vacature te vervullen. 40 procent weet ongeveer wat de ‘cost-per-hire’ is en 40 procent heeft geen idee. Dat blijkt uit onderzoek van AMC Academie in het kader van de masterclass 'Low & no budgetrecruitment'.

 Lees verder...   4 reacties
 

Zes do’s om goede zaken te doen tijdens een recessie

4 februari 2009 - Hoewel er geen script bestaat hoe u in zou moeten spelen op de huidige recessie, gelden er wel een aantal do`s  voor het leiden van een onderneming in slechte tijden. Dat schrijft MD Weekly.

 Lees verder...   4 reacties
 

Ondernemers naarstig op zoek naar betrouwbare kredietinformatie

4 februari 2009 - De kredietcrisis raakt steeds meer sectoren van het bedrijfsleven en lijkt hiermee het economisch perspectief van 2009 in grote mate te bepalen. De tekenen zijn niet gunstig, en herstel van het vertrouwen is dringend gewenst. En daar kan de ondernemer zelf zeker aan bijdragen.

 Lees verder...   Reageer
 

Aktetas heeft langste tijd gehad

3 februari 2009 - Ooit was het een onlosmakelijk onderdeel van de standaard mannelijke zakenoutfit: de aktetas. Langzaam maar zeker verdwijnt hij echter uit het bedrijfsleven. Dat constateert Express.be.

 Lees verder...   1 reactie
 

Topbestuurder krijgt ook bonus bij slechte prestaties

3 februari 2009 - Beursgenoteerde bedrijven geven topbestuurders vaak ook een bonus als de prestaties ondermaats zijn. Zeer tegen de wens van aandeelhouders, die alleen bovengemiddelde prestaties beloond willen zien. Dat stellen de Erasmus Universiteit en onderzoeksbureau Hewitt in een maandag gepubliceerd onderzoek.

 Lees verder...   Reageer
 

Wederzijds vertrouwen essentieel om recessie te overleven

3 februari 2009 - ‘Wees voorzichtig met wat je wenst; je zou het wel eens kunnen krijgen’. Over die uitspraak kunnen managers vandaag de dag meepraten. Te ondoordacht en rigoreus snijden in het personeelsbestand kan namelijk tot een grotere leegloop leiden dan gewenst en bovendien ten koste gaan van moraal en productiviteit.

 Lees verder...   2 reacties
 

Werknemer die in de watten wordt gelegd is minder vaak ziek

3 februari 2009 - Jong talent in Nederland (vier procent) is een stuk minder ziek dan Belgen (acht procent) en Duitsers (twaalf procent). Hoe meer luxe, hoe loyaler werknemers naar hun baas zijn. Dit blijkt uit het jaarlijkse internationale arbeidsvoorwaardenonderzoek ‘Top Werkgevers’ van CRF.

 Lees verder...   2 reacties
 

Tips om bedrijfsfraude te voorkomen

3 februari 2009 - De betrokkenheid en loyaliteit van uw medewerkers neemt af door het toenemende personeelsverloop. En daarmee stijgt de kans op fraude. Dat zegt Marcel Westerhoud, projectleider Forensische Dienstverlening en Strategisch Risk Management van Hoffman op Management Team.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1087 1088 1089 1090 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10